hero image

Az Abu-Dzabi Nagydíj balhéja után a safety caros szabályokon is változtatnak a Forma-1-ben

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/02/19 16:44
Miután rendkívül vitatott körülmények között dőlt el az F1-es világbajnoki cím sorsa 2021-ben, a száguldó cirkusz úgy döntött, alakít a szabályain, és idén a safety caros periódusra vonatkozó szabályok is változnak.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

A tavalyi szezonzáró versenyt követően kritikák kereszttüzébe került a versenyigazgató Michael Masi, aki úgy döntött, csak a Lewis Hamilton és Max Verstappen közötti lekörözöttek vehetik vissza a körüket.

A döntés végül Masi állásába került, emellett pedig a versenyigazgatási struktúrát is átalakította az FIA a 2022-es évre, de – mint kiderült – nem ez lesz az egyetlen szabályváltoztatás, a biztonsági autós periódusokat is felgyorsítanák.

A szabálymódosításban az olvasható, hogy eddig a safety car az azt követő körben jött vissza a bokszba, amikor már az utolsó lekörözött autó is elment mellette, idén viszont már az azt követően körben fog kijönni a biztonsági autó, amikor a lekörözöttek megkapják az üzenetet, hogy visszavehetik a körüket.

Ez vélhetően nem jelent hatalmas változást a verseny teljes képét nézve, azonban alkalomadtán plusz egy versenykört „nyerhetünk” ezzel a szabályváltoztatással, ha sok a lekörözött pilóta.