hero image

Az Alfa Romeo csapatfőnöke elmondta, milyen célt tűztek ki a 2022-es szezonra

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/02/27 16:45
Frederic Vasseur, az Alfa Romeo csapatfőnöke arról nyilatkozott, hogy „megfelelő cél” lehet számukra a konstruktőri hetedik helyezés, és nagyon fontosnak tartja, hogy csökkentsék a lemaradásukat az élmezőnyhöz képest.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Vasárnap délelőtt mutatta be az Alfa Romeo csapata a C42-es festését, így az is kiderült, hogy maradt a piros-fehér kombinációnál a svájci-olasz alakulat. Az egyelőre természetesen kérdéses, hogy mennyire lesz erős az Alfa idei járgánya, a téli tesztek alapján viszont a megbízhatóság hiánya miatt aggódhatnak.

A várakozásai kapcsán a csapatfőnök Frederic Vasseur azt nyilatkozta, a konstruktőri hetedik helyet célozzák meg idén – tavaly a kilencedikek, az azt megelőző három évben pedig nyolcadikak lettek a csapatbajnokságban.

„A legfontosabb dolog számunkra az, hogy folyamatosan fejlődjünk, és hogy csökkentsük a hátrányunkat az élmezőnnyel szemben. Több dolog alapján is számíthatjuk a teljesítményt, de egy bajnokságban veszünk részt, így a végső célunk az, hogy javítsunk a konstruktőri pozíciónkon.”

„Tavaly csalódást keltő volt a szezonunk, a kilencedik helyen zártunk, ennél sokkal jobb eredményt szeretnénk elérni idén, emellett tiszta teljesítmény tekintetében is közelebb akarunk kerülni az élmezőnyhöz. Ha számokról beszélünk, szerintem a hetedik hely egy megfelelő cél lehet” – idézte a MotorsportWeek a csapatfőnököt.

A csapatoknak már a költségvetési sapka hatálya alatt kellett fejleszteniük a teljesen új 2022-es autókat, miközben a 2021-es szezon is folyt – Vasseur elmondta, hogy hamar átálltak az új kocsijukra, és remélik, ennek le is arathatják a gyümölcsét.

„Most fejlesztettünk először autót a jelenlegi költségvetési sapka hatálya alatt. Természetesen arra számítunk, hogy a nagyobb csapatok továbbra is előnyben lesznek, ilyen téren reálisnak kell lennünk” – folytatta a csapatfőnök.

„Általában hasonlóan érzem magam az új szezonok kezdetekor: olyan ez, mint az első nap az iskolában. Kíváncsi vagy, ki ül melletted, de ezúttal extrán izgalmas a helyzet. Elég korán leálltunk a 2021-es autónk fejlesztésével, hogy teljes mértékben 2022-re koncentráljunk, szeretnénk learatni a döntésünk gyümölcsét” – fogalmazott Vasseur.

A téli tesztek második felvonására március 10. és 12. között fog sor kerülni Bahreinben, vagyis a szezonnyitó futam helyszínén. Az Alfa Romeo eddig összesen 175 kört teljesített, míg a sort a Ferrari vezeti 439 körrel.