hero image

Az Alfa Romeo eltűnhet a Forma-1-ből

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Ilyen közelről fotózták a fotósok Pérez hatalmas balesetét Monacóban (fotók)

FORMA-1

20 éve sem bírtak Michael Schumacherrel az ellenfelek

FORMA-1

Ma 59 éve szerezte első dobogóját az F1 nagy legendája

FORMA-1

Fotókon Matt Damon látogatása a McLarennél

Motorsport.hu
2022/06/24 16:49
A Volkswagen-csoport zöld utat adott a Porsche és az Audi F1-be való belépési terveinek. Úgy tűnik, a Porsche 2026-ban a Red Bull Racinggel fog össze, a legfrissebb pletykák szerint pedig az Audi a Sauberrel állhat össze.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

A Volkswagen-csoport 2026-tól szeretne belépni az F1-be. Az autógyártó úgy látja, hogy onnantól kezdve jó irányba fejlődhetnek az F1-ben. A pletykák szerint a Porsche és a Red Bull Racing motorszerződést köt. A legújabb információk szerint az Audi nagy részesedést szeretne a Sauber F1-ben. Ezzel várhatóan átveszik az Alfa Romeo helyét, létrehozva az Audi-Sauber partnerséget a Forma-1-ben.

Az F1-gate.com értesülései szerint van olyan csapatfőnök, aki többet tud a két márka terveiről. A csapatfőnök névtelen kíván maradni, de a lap szerint azt mondta: „Nem értem, hogy a Sauber és az Audi miért tartja titokban az együttműködésüket. Az Audi már egy ideje megvásárolta a Sauber 25 százalékát, és további 50 százalékot akarnak vásárolni. Ez egy hatalmas részesedés."

Ez azt jelentené, hogy az Alfa Romeónak nem lesz helye, és eltűnik a Forma-1-ből. Az idei szezon elején úgy tűnt, hogy a csapat megszilárdítja kapcsolatait azzal, hogy Alfa Romeo Racing helyett Alfa Romeo F1 Teamre keresztelték át. A csapat különösen büszke volt arra, hogy az istállóhoz tartozik. A Sauber számára kevés változás lesz, hiszen az Audival való esetleges partnerséggel továbbra is az F1-ben maradnak.

Az Alfa Romeo csapatfőnöke, Frédéric Vasseur azt mondja, még nem tud semmit, és a Williamst tartja a favoritnak az Audihoz való csatlakozásra: „Nagyon jó kapcsolatuk van a Volkswagennel és Németországgal” – kommentálta Vasseur.