hero image
Mick Schumacher / Twitter

Az AlphaTauri csapatfőnöke sajnálja, hogy nem dolgozhat Schumacherrel

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Centiken múlt az év legbrutálisabb balesete az F2-ben (videó)

FORMA-1

Videón Hamilton szárnyalása a Monacói Nagydíj első szabadedzéséről (videó)

FORMA-1

Eddig nem látott felvételek jelentek meg Vettel körözgetéséről Senna McLarenjével

FORMA-1

Videón Verstappen látványos monacói csattanása a Red Bullal

Motorsport.hu
2023/01/22 18:59
Mick Schumachernek reális esélye volt arra, hogy megszerezze az AlphaTauri ülését 2022-ben, hiszen ahogy Franz Tost is mondja, nagy tehetségnek tartja a németet.
Ajánlott Lewis Hamilton full trendin jelent meg Monacóban

Nem volt könnyű éve Mick Schumachernek a 2022-es szezonban, melynek végén elveszítette az ülését a Forma-1 mezőnyében. Már viszonylag hamar nyilvánvalóvá vált, hogy a német nem lehet biztos a dolgában, hiszen az eredmények nem jöttek, Günther Steiner pedig több alkalommal kritikus hangvételű véleményt fogalmazott meg Schumacherrel kapcsolatban.

Egy ideig úgy tűnt, hogy Schumacher harcban lehet az AlphaTauri üléséért is, azonban Nyck de Vries remek beugrása Monzában döntötte a dominót, és végül a hollandot igazoltál le 2023-ra. A csapatfőnök azonban egy kicsit sajnálja, hogy nem dolgozhat Schumacherrel idén.

„Valójában szerettem volna Micket az autónkban tudni” – jelentette ki Tost az RTL-nek, majd azt is hozzátette, hogy „meg van győződve arról, hogy Mick tehetséges, és hogy megvan benne az is, ami ahhoz kell, hogy sikeresen versenyezzen a Forma-1-ben”.

Mick Schumacher végül a Mercedesnél kötött ki, ahol a csapat tartalékversenyzőjeként kapott lehetőséget a bizonyításra. Tekintve, hogy Nyck de Vries képes volt felkapaszkodni az F1-be hasonló szerepkörből, a fiatal német is bizakodva tekinthet a jövőbe.

„Ez egy nagyon-nagyon jó csapat, az egyik legjobb a Forma-1-ben, így természetesen sokat tanulhat” – vélekedett Tost.