hero image

Az Alpine 2022-es autója elég látványosra sikeredett

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Ilyen közelről fotózták a fotósok Pérez hatalmas balesetét Monacóban (fotók)

FORMA-1

20 éve sem bírtak Michael Schumacherrel az ellenfelek

FORMA-1

Ma 59 éve szerezte első dobogóját az F1 nagy legendája

FORMA-1

Fotókon Matt Damon látogatása a McLarennél

Motorsport.hu
2022/02/23 16:52
Az Alpine lett a legújabb Forma–1-es csapat, amely bemutatta 2022-es autóját, az A522-es modellt.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

Az Alpine egy merész új külsőt mutatott be a 2022-es F1-es szezonra, miután hétfő este bemutatta A522-es autóját a világnak. A versenyzők, Fernando Alonso és Esteban Ocon is jelen voltak, hogy lerántsák a leplet a csapat új autójáról egy különleges párizsi bemutató során, amelyet online közvetítettek a rajongók számára világszerte.

Az Alpine autója feltűnő új festést kapott, amely az új főszponzor, az osztrák vízkezelő vállalat, a BWT rózsaszín színét használja majd. Az autót Matt Harman technikai igazgató alkotta meg Pat Fry technikai főnök irányításával, és ma gurult ki előszőr pályára, amikor Barcelonában megkezdődött az előszezoni teszt.

A Renault-ról átkeresztelt csapat első F1-es szezonját az ötödik helyen zárta a tabellán - megtartva az előző évi pozícióját. Alonso és Ocon is optimistán nyilatkozott a csapat esélyeiről a 2022-es szabálymódosítás kapcsán, amely a 2014-es új hibrid erőforrás bevezetése és a 2009-es aerodinamikai átalakítás óta a legnagyobb változást jelenti a sportágban.

Alonso és Ocon a 2021-es, első közös szezonjuk során a 10., illetve a 11. helyen fejezték be, mindössze hét pont választotta el őket egymástól. Idén viszont már mindenképp komolyabb célokat tűznek ki, hiszen a minden adott ahhoz, hogy az Alpine előrébb végezzen a tabellán.

Ráadásul Fernando Alonso számára is az egyik utolsó dobás következhet a harmadik egyéni világbajnoki címének megszerzése kapcsán, hiszen júliusban immáron 41. születésnapját ünnepli, tehát igencsak benne van a korban.

„Ez a második évem az Alpine-nal, és optimistább vagyok annál, mint tavaly voltam. Az új szabályok reményt adnak, hogy minden megváltozhat, illetve hogy hirtelen, egyik versenyről a másikra versenyképessé válhatsz. Tehát optimista vagyok és magabiztos azt illetően, hogy a csapat jó munkát végzett az autóval, és készen állunk“ - mondta a spanyol.

„Rendkívül izgatott vagyok az új szabályok miatt. Természetesen a Forma-1-ben időről időre változnak a szabályok, hogy kicsit megváltozzon a csapatok teljesítménye. Ez pedig az Alpine és néhány középcsapat számára valódi lehetőséget jelent“ - tette hozzá.