hero image

Az Alpine fontolgatja Piastri szerződésének azonnali felbontását a Holland Nagydíj után

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Extra nézetből Gasly és Ocon nagy balesete Monacóból (videó)

FORMA-1

36 éve akkora kört ment Mexikóban Senna, hogy senki nem hitte el

FORMA-1

Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

FORMA-1

Fernando Alonso mindennel gyors (videó)

Motorsport.hu
2022/09/04 16:54
Oscar Piastri már biztosan a McLaren pilótája lesz jövőre, azonban ez egy újabb kényes szituációt idézet elő, hiszen az ausztrál jelenleg az Alpine tesztpilótája és így fontos információkat vihetne új csapatához.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

Az Alpine csapatfőnöke, Szafnauer szombat délelőtt csatlakozott a csapatfőnökök sajtótájékoztatójához. Természetesen a bizottság döntéséről és a Piastri és a McLaren közötti szerződésről is beszéltek.

„Elfogadjuk a bizottság döntését. Nem ismertem minden oldal összes érvét. Mindkét oldalon vannak jó érvek, kifelé menet azt gondoltam, hogy 50/50. Úgy tűnik, nem" - mondta Szafnauer a jelenlévő sajtónak. A fiatal ausztrál pilóta iránti lojalitásukról a csapatfőnök így nyilatkozott: „Mindent átadtunk neki. Amikor a Mercedes megkérdezte, hogy használhatják-e őt, mi megengedtük. Mindent megadtunk neki, amit kért."

Bár Piastri ezen a hétvégén még szimulátorozik a francia csapatnál, nem kizárt, hogy ez lesz az utolsó alkalom: „Hétfőn meglátjuk, hogy fontolóra vesszük-e a korai elválást". Piastri számára tehát szabad lenne az út, hogy már idén csatlakozzon a McLarenhez a paddockban.

Hogy ki tölti majd be az Esteban Ocon melletti szabad ülést, egyelőre nem tudni. Arra a kérdésre, hogy milyen versenyzőt keresnek a másik ülésre, Szafnauer így felelt: „Időt szánunk a mérlegelésre. A leggyorsabb, legkövetkezetesebb versenyzőt szeretnénk."