hero image

Az Alpine fontolgatja Piastri szerződésének azonnali felbontását a Holland Nagydíj után

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/09/04 16:54
Oscar Piastri már biztosan a McLaren pilótája lesz jövőre, azonban ez egy újabb kényes szituációt idézet elő, hiszen az ausztrál jelenleg az Alpine tesztpilótája és így fontos információkat vihetne új csapatához.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Az Alpine csapatfőnöke, Szafnauer szombat délelőtt csatlakozott a csapatfőnökök sajtótájékoztatójához. Természetesen a bizottság döntéséről és a Piastri és a McLaren közötti szerződésről is beszéltek.

„Elfogadjuk a bizottság döntését. Nem ismertem minden oldal összes érvét. Mindkét oldalon vannak jó érvek, kifelé menet azt gondoltam, hogy 50/50. Úgy tűnik, nem" - mondta Szafnauer a jelenlévő sajtónak. A fiatal ausztrál pilóta iránti lojalitásukról a csapatfőnök így nyilatkozott: „Mindent átadtunk neki. Amikor a Mercedes megkérdezte, hogy használhatják-e őt, mi megengedtük. Mindent megadtunk neki, amit kért."

Bár Piastri ezen a hétvégén még szimulátorozik a francia csapatnál, nem kizárt, hogy ez lesz az utolsó alkalom: „Hétfőn meglátjuk, hogy fontolóra vesszük-e a korai elválást". Piastri számára tehát szabad lenne az út, hogy már idén csatlakozzon a McLarenhez a paddockban.

Hogy ki tölti majd be az Esteban Ocon melletti szabad ülést, egyelőre nem tudni. Arra a kérdésre, hogy milyen versenyzőt keresnek a másik ülésre, Szafnauer így felelt: „Időt szánunk a mérlegelésre. A leggyorsabb, legkövetkezetesebb versenyzőt szeretnénk."