hero image

Az Alpine hamarabb veti be a Miamira tervezett frissítését

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/04/15 16:54
Mindent megtesz az Alpine, hogy előrébb tudjanak lépni, noha a szezon eddigi részében nem a sebességgel, sokkal inkább a megbízhatósággal volt a probléma. Imolában azonban már az egyik autón bevetésre kerülhet az új padlólemez.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Az Alpine csapatánál már nagyon várják az imolai hétvégét, mivel Ausztráliában rendkívül versenyképesnek tűnt a csapat, bár Fernando Alonso balszerencséje miatt sok pontot nem szereztek. Alan Permane, a csapat sportigazgatója szerint új padlót fognak bevetni Olaszországban.

Az F1 Nation podcastben Permane elárulta, hogy az Alpine bő egy hét múlva egy komoly frissítéssel gurul ki a pályára. „Imolában lesz egy szép fejlesztésünk. Van egy új padlólemezünk. Azt hiszem, ez egyelőre csak egy autó alá kerül majd be. Miamiba terveztük, de sikerült előrébb hozni Imolára, szóval nagyon magabiztos vagyok” – mondta.

Permane egyelőre nem árulta el, hogy Fernando Alonso vagy Esteban Ocon kapja-e a az új padlólemezt Imolában. Amit mindenesetre még szintén meg kell oldania a francia csapatnak, az a gyenge megbízhatóság. Alonso ebben a szezonban már mindhárom rendelkezésre álló motorját használta.

A megbízhatóság hiánya sok pontjába került Otmar Szafnauer csapatának, mivel Szaúd-Arábiában Alonso a 36. körben a nyolcadik helyről esett ki, az Albert Parkban rendezett kvalifikáción pedig úgy tűnt, hogy Alonso a Q3 során a legjobb négy közé kerülhet, de aztán meghibásodott a hidraulika. A kemény gumikon a tizedik helyről indult, de a szerencsétlen biztonsági autós időzítés miatt a tizenhetedik, utolsó helyen végzett.