hero image
dppi

Az Alpine keményebben fog bánni Oconnal, ha a jövőben is csapattársával keménykedik

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Lewis Hamilton idei legnagyobb trollkodása eddig (videó)

FORMA-1

Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

FORMA-1

Összefoglaló videón Verstappen és Norris óriási befutója Imolában

FORMA-1

Vettel Ayrton Senna utolsó győztes F1-es autóját hajtotta meg, két zászlóval a kezében! (videó)

Motorsport.hu
2023/01/07 20:29
Otmar Szafnauer, az Alpine Forma-1-es csapatának főnöke jelezte, "szívesen emlékezteti" Esteban Ocont arra, hogy miben állapodtak meg a csapaton belüli csatákat illetően, ha a jövőben is túl keményen bánik partnereivel.
Ajánlott Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

Az Alpine tavaly eleinte engedte Fernando Alonsónak és Esteban Oconnak, hogy szabadon versenyezzenek egymással, miután a két versenyző összeütközött, rengeteg pontot eldobva, visszakoztak. A csapatfőnök, Otmar Szafnauer szerint Ocon a jövőben jobban teszi, ha bölcsebben áll ezekhez a szituációkhoz.

Ocon sosem rettent el a kerék a kerék elleni küzdelmektől és nem is először kerül emiatt bajba: Alonso előtt még a Racing Pointnál, Sergio Perez ellen is voltak nem feltétlenül kedvező végkimenetelű csatái. Szafnauer már megbeszélte ezt a franciával, de jelezte, ha úgy tűnik, Ocon megfeledkezett beszélgetésükről, szívesen ad emlékeztetőt.

„Valószínűleg jobb döntéseket kellene hoznia, amikor a csapattársai vannak mellette, mert akárkivel is harcolsz, nem az első körben fogsz nyerni. Ha egy rivális ellen vagy agresszív és mindketten kiestek, mindenki veszít. És ha a csapattársad ellen keménykedsz és mindketten kieste, na, akkor ki veszít?” – idézi a Marca a csapatfőnököt.

Az 58 éves amerikai szakember szerint jobb ilyen esetekben nyugodtnak maradni és a később adódó lehetőségeket kihasználni. Amennyiben a jövőben Ocon és Gasly között is túl feszültté válik a hangulat, nem fog habozni, hogy ezt újra éreztesse vele: „Ha emlékeztetni kell erre, akkor boldogan fogom emlékeztetni.”