hero image
dppi

Az Alpine-nál még nem is gondoltak arra, ki legyen a tartalék

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

FORMA-1

Lewis Hamilton idei legnagyobb trollkodása eddig (videó)

FORMA-1

Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

FORMA-1

Összefoglaló videón Verstappen és Norris óriási befutója Imolában

Motorsport.hu
2023/01/22 16:59
Az Alpine csapatfőnöke, Otmar Szafnauer elismerte, még nem is gondolt arra, hogy megnevezze Piastri utódját a csapat tartalékjaként a 2023-as bajnokságra.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

Miután Oscar Piastri otthagyta a McLaren kedvéért az Alpine-t a 2023-as szezonra, a francia csapat nem csak jövőbeni első számú pilótáját veszítette el, de a tartalékpilóta pozíciójában is üresedés keletkezett.

Piastri, mielőtt aláírt volna a brit gyártónál, elég keményen dolgozott Enstone-ban tesztpilótaként, így az Alpine-nak a következő szezonra kellett találnia valakit a szimulátoros programjuk végrehajtásához is.

A legkézenfekvőbb név a pozícióra Jack Doohan lehet, aki Piastri távozásával az Alpine akadémiájának legprominensebb tagjává lépett elő, azonban kevesebb mint két hónappal a szezon kezdete előtt az alakulat még mindig nem jelentette be, ki lesz a hármas számú pilótájának, Otmar Szafnauer tehát még mindig nem hozott döntést az ügyben.

Az Auto Hebdónak adott interjújában a román-amerikai csapatvezető elismerte, hogy még nem választotta ki a tartalékpilótát, de a pozícióra Doohan mellett okkal vethet szemet Victor Martins, az F3 2022-es bajnoka is, aki szintén az akadémia tagja.