hero image
dppi

Az Alpine szerint a költségvetési plafonnal nem lesz gondjuk a melbourne-i baleset után sem

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Vettel első győzelme a Red Bullal a hatalmas kínai káoszban

FORMA-1

Belsőkamerás videón Lando Norris szenzációs esős köre a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Videós összefoglaló a Kínai Nagydíj őrült sprint időmérőjéről

FORMA-1

Fernando Alonso úgy dob, mint egy NBA-játékos (videó)

Motorsport.hu
2023/04/24 09:59
Az Alpine Forma-1-es csapata továbbra is igyekszik feltápászkodni a számukra rémálomszerűen végződő Ausztrál Nagydíjból.
Ajánlott Videós összefoglaló a Kínai Nagydíj őrült sprint időmérőjéről

Pierre Gasly és Esteban Ocon is pontot szerezhetett volna Melbourne-ben, azonban a futam végi újraindítás káosza közben kiütötték egymást. Amellett tehát, hogy üres kézzel kellett távozniuk, az Alpine csapata még az autóban keletkezett károk költségét is számolgathatta, valamint azt, hogy milyen hatása lesz ennek arra, beférnek-e a 2023-as költségvetési plafon alá.

„A költségvetési plafon szempontjából, amennyire tudom, jók leszünk. Nem hiszem, hogy aggódnunk kellene, de sokba fog kerülni. Pénzügyi szempontból valószínűleg jobb lett volna, ha nem történik meg a baleset” – mondta Otmar Szafnauer csapatfőnök még a hónap elején.

A csapatnak legalább a szokásosnál több ideje volt a javításokra és a pótalkatrészek, valamint a tervezett frissítések legyártására, köszönhetően a Kínai Nagydíj koronavírussal kapcsolatos aggályok miatti törlésének.

„A baleset miatt változtak a prioritásaink. Egyelőre pótalkatrészek kellenek Bakuba. Mindent megteszünk, hogy elegendő legyen belőlük a következő versenyre. A fejlesztéseink pedig, van belőlük egy elég méretes csomag Bakura és még egy kicsi a következő hétre, Miamiba, szóval folyamatosan fogjuk őket hozni.”