hero image
dppi

Az Aston Martin és a Ferrari is aggódhat a McLaren miatt

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2023/10/09 14:30
A vártnak megfelelően a McLaren már ott is van az Aston Martin mögött, akik Stroll miatt szinte biztosan lecsúsznak az ötödik helyre.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Az Aston Martin nagyon jól kezdte a szezont, egyértelműen a második erő voltak, de mivel rendre csak Alonso szerzett sok pontot, és ez azóta sem változott, nagyon sok potenciális ponttól estek el a hónapok alatt.

Stroll helyzete már több mint kellemetlen, és itt súlyos eurómilliókról van szó. Messze nem mindegy, hol végeznek a bajnokságban, a szponzorok miatt sem, de a kanadai még mindig az autóban ülhet az apja miatt, aki történetesen a tulajdonos.

A gond az, hogy a McLaren rengeteget lépett előre, és már 219 pontosak. Közel járnak a 230 pontos Aston Martinhoz, és még az sem elképzelhetetlen, hogy a Ferrarira is veszélyesek lehetnek a britek.

A Katari Nagydíjat követően az olasz csapat 298 pontos, míg a Mercedes 326 egységgel várja a folytatást. Jelen állás szerint a McLarennek jó esélye van arra, hogy megszerezze a dobogó harmadik fokát.

Az AlphaTauri éve viszont katasztrofális, még mindig csak 5 pontjuk van a 12 pontos Haas mögött, de az Alfa Romeo sem lehet büszke a 16 pontjára, akiket a Williams is megelőz 23 ponttal, majd jön az Alpine 90-nel.