Lance Strollt az Aston Martin Forma-1-es csapatának tartalékpilótája, Felipe Drugovich váltja, amennyiben a kanadai nem jön rendbe a hétvégi Bahreini Nagydíjig.

A csapatfőnök, Mike Krack szombaton még nem zárta ki azt sem, hogy Sebastian Vettelt hívják vissza Stroll helyére a visszavonulásból, de vasárnap a csapat közleményben tudatta, hogy amennyiben a kanadai állapota nem engedi, Drugovich ül a helyére az autóba. A 22 éves brazil pilóta a múlt heti teszteken már kipróbálhatta az autót.

Stroll a múlt héten egy, a csapatfőnök által „kisebbnek” minősített biciklibalesetben sérült meg és emiatt ki kellett hagynia a csütörtöktől szombatig tartó teszteket, tehát ha rendbe is jön a szezonnyitóra, akkor is lesz mit bepótolnia.

Egyes információk korábban arról szóltak, hogy a „kisebb” balesetnek köszönhetően a versenyző mindkét csuklója eltört és Spanyolországban fel kellett keresnie egy specialistát is miatta. Mindenesetre a csapat szimulátorában gyakorol, hogy elváljon, készen állhat-e a Bahreini Nagydíjra.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL