Az Aston Martin Forma-1-es csapatának teljesítményért felelős főmérnöke, Tom McCullough is örömmel fogadta Fernando Alonso szerződéshosszabbításának hírét.

A statisztikákat elnézve egyértelmű, hogy Fernando Alonso viszi a hátán az Aston Martin csapatát. 2005 és 2006 világbajnoka tavaly nyolcszor állhatott a dobogóra, 206 pontot szerzett a bajnokságban és végül a negyedik helyen végzett. Idén dobogós helye még nincs, de mind a négy befejezett versenyen pontot szerzett, így a nyolcadik a bajnokságban.

Csak összehasonlításképpen, csapattársa, Lance Stroll egyszer sem volt dobogós tavaly és végül csak a tizedik lett 74 ponttal. Idén eddig csak kétszer szerzett pontot, ezzel a tizedik helyen áll az egyéni pontversenyben.

A 32-szeres futamgyőztes nagyon örült, amikor múlt héten bejelenthették, hogy szerződést hosszabbít a csapattal, de boldog volt a csapat teljesítményért felelős főmérnöke, Tom McCullough is: „Ez nagyon jó hír.”

„Remek, hogy Alonso még a 2026-os szabályváltozások után is velünk lesz, mert mióta ideérkezett, képességei és tapasztalata kulcsfontosságú volt az élmezőnyre való felzárkózásunkban. Ma is a mezőny egyik leggyorsabbja és csúcsteljesítményt nyújt. Tudom, hogy az egész csapat nevében azt mondhatom, felvillanyozó, hogy együtt folytathatjuk.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL