Az Aston Martin rendkívül magabiztosan várja a 2023-as szezon kezdetét, amit elsősorban a korábban elvégzett beruházásaiknak köszönhetnek. Mike Krack szerint Fernando Alonso nagyon is tisztában van vele, hogy miket érhetnek el közösen.

Alonso nem a kiváló átigazolási érzékéről híres, de lehet, hogy most jó lóra tett, legalábbis az Aston Martin csapatvezetője, Mike Krack szerint a csapatuk minden tekintetben felveheti a versenyt idén a nagyobb csapatokkal.

Hogy mire alapozza ezt a csapatfőnök? A beruházásokra elsősorban, amelyekből volt bőven az utóbbi években. Mivel nagy a csata a középmezőnyben, és mindenki oda akar érni az élre, ezért egyre többen hitegetik a rajongókat azzal, hogy képesek lesznek akár futamokat is nyerni.

Így tett az Alpine is, akik egy hangzatos 100 futamos tervvel készültek, de a McLaren sem akart kimaradni a sorból, akik 2025-ben már világbajnoki címet ünnepelnének. Mike Krack az AS-nek nyilatkozva elárulta, ők alá is tudják támasztani az ígéreteiket.

„Mi ezt komolyabban vesszük. Az ambícióink teljesen hitelesek. Senki sem hajtotta végre az ehhez szükséges beruházásokat (rajtunk kívül). Vannak csapatok, amelyek azt mondják, hogy három év múlva vagy száz versenyen belül nyerni fognak” – jelentette ki az Aston Martin csapatvezetője burkolt utalást téve a McLaren és az Alpine irányába.

„De mit tesznek valójában a győzelemért? A gyárral, a szélcsatornával és az új szimulátorokkal: hatalmas beruházás áll mögöttünk. Ezért volt egyértelmű Fernando számára, hogy ilyen gyorsan (leszerződjön velünk).”

„Valójában még csak meg sem kellett győznünk őt. Ő már tudta - mindenhol megvannak a kapcsolatai. Hitelesek vagyunk. Nem csak beszélünk: cselekszünk” – zárta le a gondolatait Krack, aki tehát reméli, hogy képesek lesznek versenyképes autót Alonso rendelkezésére bocsátani.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL