hero image

Az Aston Martin új szaúdi befektetőket szerzett

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/07/17 17:13
Az Aston Martin új befektetőt talált Lawrence Strollnak köszönhetően. A szaúd-arábiai állami befektetési alap nagy részesedést szerzett a Forma-1-es csapatban. A kanadai multimilliomos nagy bizalomról beszélt az új stratégiai befektetési tervvel kapcsolatban, amely erősíteni fogja a luxusautó-márka imázsát.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Az Aston Martinra az elmúlt években nagy pénzügyi nyomás nehezedett, többek között a részvények árfolyamát is csökkentették. Tavaly májusban a Mercedes vezérigazgatóját, Tobias Moers-t Amedeo Felisa, a Ferrari korábbi vezetője váltotta le. A PIF mint új befektető féllel újabb lépés történt az F1-es csapat átalakításában.

A PIF a világ legnagyobb olajvállalatának, az Aramcónak a tulajdonosa. A hírek szerint a PIF mintegy 770 millió euró értékben vásárolt fel részvényeket az Aston Martinban.

Lance Stroll édesapja továbbra is az Aston Martin legnagyobb részvényese. Stroll az Autosportnak nyilatkozva elmondta, hogy továbbra is az a terve, hogy a márka csapatként jelenjen meg az F1-ben, és úgy gondolja, hogy a szaúdi befektetők érkezése fontos lesz.

„Ez az Aston Martin számára egy olyan esemény, amely megváltoztatja a stratégiai terveinket, és megfelel a hosszú távú növekedésünknek. Felisa új vezetésével megvan a megfelelő csapat és a megfelelő stratégia ahhoz, hogy mindent kihozzunk a márkából" - mondta a kanadai.