Az Alfa Romeo Forma–1-es istállója megerősítette, hogy az Audi, akivel 2026-tól kezdve közösen fognak versenyezni, kisebbségi tulajdonos lett a csapatban.

Azt már tavaly ősz óta tudjuk, hogy a Sauber, amely az Alfa istállót működteti az F1-ben, 2026-tól kezdődően az Audi gyári csapatává avanzsál majd. Abban a szezonban pedig új motorszabályok is érkeznek, és ez győzte meg a német márkát a beszállásról.

Most pedig egy közleményben erősítette meg a Sauber, hogy a németek részesedést vásároltak a cégükből. Mindez azok után érkezik, hogy az Audi már elkezdett embereket toborozni a projekthez, illetve épül az új központjuk is Neuburgban, ahol a motorfejlesztést fogják majd végezni.

„A Sauber Csoport örömmel jelenti be, hogy a tavaly októberben lefektetett terveknek megfelelően az Audi kisebbségi tulajdonrészt vásárolt a Sauber Csoportban 2023 januárjában. Ez egy fontos mérföldkő az Audi 2026-os F1-es belépésében, hiszen a Sauber Csoport lesz a német márka stratégiai partnere” – szólt a rövid közlemény.

Az Audi tehát már tényleg megkezdte a belépési folyamatot, a tavalyi év végén pedig megérkezett a Sauberhez ügyvezető igazgatóként Andreas Seidl, akinek elsődleges feladata az lesz a következő években, hogy minél jobban előkészítse az Audi számára a terepet.

Maga az istálló még az idei szezonban az Alfa Romeo partnereként folytatja, de az év végeztével megszakad az együttműködésük. Emellett nemrég jelentették be azt is, hogy változott a csapatnevük, miután főtámogatóként megérkezett hozzájuk az online kaszinózással foglalkozó Stake, így idéntől Alfa Romeo F1 Team Stake a hivatalos elnevezésük.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL