hero image
Mick Schumacher / Twitter

Az Audi Mick Schumacher leigazolásáról: A teljesítmény elsőbbséget élvez

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Centiken múlt az év legbrutálisabb balesete az F2-ben (videó)

FORMA-1

Videón Hamilton szárnyalása a Monacói Nagydíj első szabadedzéséről (videó)

FORMA-1

Eddig nem látott felvételek jelentek meg Vettel körözgetéséről Senna McLarenjével

FORMA-1

Videón Verstappen látványos monacói csattanása a Red Bullal

Motorsport.hu
2023/01/02 12:59
Sokan arra számítanak, hogy az Audi 2026-os F1-es szerepvállalásával Mick Schumacher számára esély nyílik az F1-es visszatérésre. A német gyártó vezetői szerint a csapatnál a teljesítmény dönti majd el, hogy ki kapja meg a szabad üléseket.
Ajánlott Lewis Hamilton full trendin jelent meg Monacóban

Mint ismert, az Audi a Sauber oldalán száll be a Forma-1-be, amire 2026-ban kerül sor, és ennek hatására már most komoly változások történtek, elég csak arra gondolni, hogy Frederic Vasseur elhagyta az Alfa Romeó csapatát, Andreas Seidl pedig a helyére érkezett a McLarenről

Sok pletyka látott napvilágot azzal kapcsolatban is, hogy Mick Schumacher 2024-ben visszatérhet az F1-be az Audi támogatásával, hogy aztán felkészülve 2026-ra, megfelelő tapasztalattal rögtön versenyképessé tegye a német gyártót. Ezzel kapcsolatban Adam Baker az Audi részéről a Deutschen Presse-Agenturnak nyilatkozott.

„Természetesen ez vonzó opció, de számunkra a versenyzők teljesítménye elsőbbséget élvez” – jelentette ki Baker, aki még nem tekintene ennyire előre. „Még nem is beszéltünk a 2024-es versenyzőkről, így nagyon nehéz megmondani, hogyan alakul a versenyzői piac 2026-ra.”

Az Audi természetesen tisztában van azzal, hogy a pilótpáros csak egy apró töredéke annak a folyamatnak, amelynek a végén igazán versenyképessé válhatnak az F1-ben. A szakemberek toborzása azonban már most megkezdődött, így a háttér kiépítésére nagy hangsúlyt fektetnek.