hero image

Az Audinak nagy tervei vannak a McLaren F1-es csapatával

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Belsőkamerás videón Leclerc rajtelsőséget érő köre Monacóból

FORMA-1

Videón az őrületesen izgalmas Monacói Nagydíj időmérő edzése

FORMA-1

Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

FORMA-1

Videó: Verstappen „falazása” a monacói Q3-ból

Motorsport.hu
2022/04/05 17:15
Egyre komolyabbak a Volkswagen-csoport szándékai az F1 kapcsán, német lapinformációk szerint az Audi kész emelni a McLarennek tett ajánlatán.
Ajánlott Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

A Volkswagen-csoport érdeklődése a Forma-1 iránt egyre komolyabbnak tűnik. A Porsche és az Audi az F1-ben való részvételt tervezi, és miután a múlt héten kiderült, hogy a Volkswagen-csoport beleegyezik a két márka belépésébe, az Audi máris egy extra lépést tesz, és megemeli McLarennek tett ajánlatát.

Az Automobilwoche információi szerint, amely már tavaly novemberben is beszámolt arról, hogy az Audi érdeklődik a McLaren iránt, az Audi még nagyobb ajánlatot készül tenni, 450 millió euróról 650 millió euróra emeli a lécet. A napokban akár egy szándéknyilatkozatot is aláírhat a két fél.

Ez azonban nem vehető kézpénznek. Egyelőre tehát nem világos, hogy mindkét fél kész-e szándéknyilatkozatot aláírni, és hogy a két fél mennyire jár a tárgyalások végén. Ha a McLaren elfogadja az ajánlatot, az egy jó első lépés lesz a Volkswagen-csoport számára, hogy két márkát is bejuttasson a Forma-1-be.

Az Audi mellett a Porsche is szeretne belépni az F1-be, de a Red Bull Racing csapatával összefogva. A kapcsolatuk már egy ideje nagyon jó, és a Volkswagen-csoport szeretné még intenzívebbé tenni a Porsche és a Red Bull együttműködését.