hero image

Az Audinak nagy tervei vannak a McLaren F1-es csapatával

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/04/05 17:15
Egyre komolyabbak a Volkswagen-csoport szándékai az F1 kapcsán, német lapinformációk szerint az Audi kész emelni a McLarennek tett ajánlatán.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

A Volkswagen-csoport érdeklődése a Forma-1 iránt egyre komolyabbnak tűnik. A Porsche és az Audi az F1-ben való részvételt tervezi, és miután a múlt héten kiderült, hogy a Volkswagen-csoport beleegyezik a két márka belépésébe, az Audi máris egy extra lépést tesz, és megemeli McLarennek tett ajánlatát.

Az Automobilwoche információi szerint, amely már tavaly novemberben is beszámolt arról, hogy az Audi érdeklődik a McLaren iránt, az Audi még nagyobb ajánlatot készül tenni, 450 millió euróról 650 millió euróra emeli a lécet. A napokban akár egy szándéknyilatkozatot is aláírhat a két fél.

Ez azonban nem vehető kézpénznek. Egyelőre tehát nem világos, hogy mindkét fél kész-e szándéknyilatkozatot aláírni, és hogy a két fél mennyire jár a tárgyalások végén. Ha a McLaren elfogadja az ajánlatot, az egy jó első lépés lesz a Volkswagen-csoport számára, hogy két márkát is bejuttasson a Forma-1-be.

Az Audi mellett a Porsche is szeretne belépni az F1-be, de a Red Bull Racing csapatával összefogva. A kapcsolatuk már egy ideje nagyon jó, és a Volkswagen-csoport szeretné még intenzívebbé tenni a Porsche és a Red Bull együttműködését.