hero image
Max Verstappen / Twitter

Az egykori F1-es szerint Bakuban még nagyobb lesz a Red Bull előnye

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2023/04/04 18:06
Az egykori Forma-1-es pilóta, Timo Glock szerint Bakuban sokkal nagyobb lehet a Red Bull előnye, mint amit Ausztráliában láthattunk. Ez pedig nem sok jót tenne a Forma-1-nek.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

A Red Bull eddig mind a három futamot behúzta, és már most óriási előny birtokában vannak az egyéni, illetve a konstruktőri bajnokságban. Bakuban pedig még rosszabb lehet a helyzet a riválisok számára, hiszen a Milton-Keynes-i alakulat híresen jól teljesít a gyors pályákon.

„Bakuban több kanyar és hosszú egyenes van, ahol a Red Bull DRS-e segíteni fog nekik” – jelentette ki Timo Glock a Sky.de-nek. „Ezért úgy gondolom, hogy a Red Bullnak ismét nagyobb lesz az előnye a konkurenciához képest Bakuban.”

Az egykori F1-es pilóta azt azonban nem tartja valószínűnek, hogy hasonlóan kellemes fordulatra számíthat a Ferrari. Glock szerint a csapatvezető felelőssége kihúzni az alakulatot a csávából.

„A sebességet tekintve nem várható tőlük semmi. Charles Leclerc példája mutatja, hogy egy rossz kvalifikáció után a verseny elején is fennáll a veszélye annak, hogy bajba kerül. Ez nem az a rajt, amiben a Ferrari reménykedett. Fred Vasseuron múlik, hogy gyorsan változtasson a dolgokon.”

Tény, hogy eddig az 1. helyért folytatott küzdelem nem sok izgalmat tartogatott a rajongók számára, azonban annál nagyobb a verseny a további pozíciókért. Úgy tűnik, hogy az Aston Martin, a Mercedes és a Ferrari is harcban lehet a dobogóért Bakuban.