hero image

Az eső drámaivá teheti a hétvégi Brit Nagydíjat

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/06/30 18:13
Angliáról jól tudható, hogy bővelkedik az esőben, és a Brit Nagydíjak történetében már számos fordulatos futamot láthattunk az időjárásnak köszönhetően. Vajon ezen a hétvégén is bekavar majd az égi áldás?
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Lewis Hamilton úgy érkezik meg Silverstone-ba, hogy megszerezheti kilencedik hazai sikerét, amire még nem volt példa az F1 történetében. Hogy erre mekkora valós esélye lesz, az persze még kérdéses, hiszen a Mercedes az idei szezonban önerőből még egyszer sem volt futamgyőzelemre képes masina.

Amennyiben azonban megérkezik az eső, akkor papíron bármi megtörténhet. Egyes időjárásjelentések szerint már pénteken felkerülhetnek az autókra a vizes pályára alkalmas Pirellik, és főleg az FP1 lehet esős, miközben az FP2-t már inkább száradó pályán rendezhetik.

Legutóbb Kanadában esős körülmények között rendezték az időmérőt, és ez Silverstone-ban is előfordulhat. Hogy pontosan mekkora intenzitású csapadékra van kilátás, az még nem tisztázott, de könnyen lehet, hogy éppen akkor ered majd el az eső, amikor az autók kihajtanak a pályára.

Ami pedig a vasárnapot illeti, talán akkor van a legkisebb sansz az esőre, így valószínűleg száraz versenyt láthatunk majd, de nagy hőségre azért nem kell számítani, hiszen a hőmérséklet olyan 20 fok körül alakulhat.