hero image

Az eső drámaivá teheti a hétvégi Brit Nagydíjat

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Ilyen közelről fotózták a fotósok Pérez hatalmas balesetét Monacóban (fotók)

FORMA-1

20 éve sem bírtak Michael Schumacherrel az ellenfelek

FORMA-1

Ma 59 éve szerezte első dobogóját az F1 nagy legendája

FORMA-1

Fotókon Matt Damon látogatása a McLarennél

Motorsport.hu
2022/06/30 18:13
Angliáról jól tudható, hogy bővelkedik az esőben, és a Brit Nagydíjak történetében már számos fordulatos futamot láthattunk az időjárásnak köszönhetően. Vajon ezen a hétvégén is bekavar majd az égi áldás?
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

Lewis Hamilton úgy érkezik meg Silverstone-ba, hogy megszerezheti kilencedik hazai sikerét, amire még nem volt példa az F1 történetében. Hogy erre mekkora valós esélye lesz, az persze még kérdéses, hiszen a Mercedes az idei szezonban önerőből még egyszer sem volt futamgyőzelemre képes masina.

Amennyiben azonban megérkezik az eső, akkor papíron bármi megtörténhet. Egyes időjárásjelentések szerint már pénteken felkerülhetnek az autókra a vizes pályára alkalmas Pirellik, és főleg az FP1 lehet esős, miközben az FP2-t már inkább száradó pályán rendezhetik.

Legutóbb Kanadában esős körülmények között rendezték az időmérőt, és ez Silverstone-ban is előfordulhat. Hogy pontosan mekkora intenzitású csapadékra van kilátás, az még nem tisztázott, de könnyen lehet, hogy éppen akkor ered majd el az eső, amikor az autók kihajtanak a pályára.

Ami pedig a vasárnapot illeti, talán akkor van a legkisebb sansz az esőre, így valószínűleg száraz versenyt láthatunk majd, de nagy hőségre azért nem kell számítani, hiszen a hőmérséklet olyan 20 fok körül alakulhat.