hero image

Az eső lehetősége miatt alakíthatja át a terveit a Ferrari csapata – olasz sajtó

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Extra nézetből Gasly és Ocon nagy balesete Monacóból (videó)

FORMA-1

36 éve akkora kört ment Mexikóban Senna, hogy senki nem hitte el

FORMA-1

Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

FORMA-1

Fernando Alonso mindennel gyors (videó)

Motorsport.hu
2022/04/19 18:15
A Motorsport.com olasz kiadása úgy tudja, hogy a Ferrari többek között az eső lehetősége miatt dönthet úgy, hogy még nem veti be a frissített padlólemezét.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

Azt követően, hogy a Ferrari domináns teljesítménnyel tudott győzni Charles Leclerc révén az Ausztrál Nagydíjon, a Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto azt mondta, hogy nem készülnek komoly fejlesztésekkel az imolai versenyre, ennek okaként pedig a sprintet nevezte meg.

Az Emilia-Romagna Nagydíjra az eredeti tervek szerint csak egy új padlólemezt hozott volna, azonban a Motorsport.com olasz kiadása szerint még ennek a bevetésétől is el fog állni a maranellói istálló.

Ez a portál szerint összesen három tényezőnek köszönhető: a sprintnek, az eső lehetőségének, valamint annak, hogy a Ferrari arra számít, hogy fejlesztések nélkül is versenyképesek lehetnek Imolában.

Motorsport.com azt is megjegyzi, érdekes lesz látni, hogyan alkalmazkodnak majd a csapatok az esős körülményekhez (amennyiben tényleg lesz csapadék), ugyanis a 18 colos esőgumikkal még nem tettek meg sok kilométert az istállók és a pilóták.

A Ferrari szempontjából kedvező lehet az a tény, hogy ők már két napon keresztül teszteltek a 18 colos Pirellikkel – igaz, az egy átalakított Ferrari SF90-es volt -, a 2022-es autójukkal viszont még ők sem mentek sokat nedves pályán.

Eközben az F1-Insider.com úgy tudja, hogy Carlos Sainz szerződéshosszabbítása nem megy problémamentesen, és vita van a felek között.