hero image
dppi

Az év egyik legjobb F1-es sisakfestése a Las Vegas-i Nagydíjra

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

FORMA-1

Videón az F1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzésének leglátványosabb pillanatai

FORMA-1

Ilyen divatosan jelent meg Lewis Hamilton a Bahreini Nagydíjon (videó)

FORMA-1

Videós összefoglaló az F1-es második szabadedzésről Bahreinből

Motorsport.hu
2023/11/16 16:00
A legkisebb panaszunk sem lehet az idei sisakfestésekre a Forma-1-ben, egészen különleges darabok születtek.
Ajánlott Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

A Forma-1-ben sokáig nem voltak sisakfestések, de igazán sisakok sem. Számtalan haláleset következett be a kezdetleges fejvédők miatt, noha alapesetben a fejvédelem a legfontosabb, mint manapság.

Mai szemmel abszurd mindezt látni, hogy akkoriban milyen körülmények között versenyeztek a pilóták. Döbbenetesek a különbségek, és köszönhetően a technológiáknak, óriási ugrásokat élhettünk meg.

Régen ezt nem lehetett elmondani, és nem is foglalkoztak túl sokat a biztonsággal. Ez a halálesetekkel sokat változott, és ezernyi változtatást eszközöltek, akárcsak Ayrton Senna halálát követően.

Ezen a hétvégén sem fogunk unatkozni, mert Las Vegasban már zajlanak az események. Valtteri Bottas, a Mercedes korábbi versenyzője is készült valamivel, aki mostanában elég extrém tartalmakat oszt meg.

Az új sisakfestése nálunk mindent visz, legalábbis az egyik kedvenc, amit imádni fognak a rajongók. Vicces belegondolni abba, hogy pár esztendővel ezelőtt még a sisakfestések változtatása is korlátozott volt az F1-ben.