hero image

Az F1 bekeményít: csak a Covid-19 ellen oltottak mehetnek be a paddockba! – sajtóhír

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Michael Schumacher egészen döbbenetes kiesése a 2005-ös Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A Forma-1 történetének egyik legfélelmetesebb bukása (videó)

FORMA-1

Alonso győzelemmel ünnepelte a 200. nagydíját a Ferrarival

FORMA-1

Michael Schumacher 22 évvel ezelőtt már 56 F1-es győzelemnél járt

Motorsport.hu
2022/01/31 18:15
A The Times értesülései szerint a Forma-1 az idei szezontól kezdve csak a koronavírus elleni oltással rendelkező személyeket engedi be a paddockba, és senkivel nem kivételeznek e tekintetben.
Ajánlott Hülkenberg félelmetes F1-es bukása után megfagyott a levegő

A Forma-1 hamarosan a harmadik szezonját kezdi meg a koronavírus-járvány kitörése óta, az idei évre pedig tovább szigorítanak a paddockba való belépés feltételein: a The Times tényként közli, hogy idén már csak olyan személyek léphetnek be, akik koronavírus elleni oltással rendelkeznek.

Ráadásul senkivel nem fog kivételt tenni a sport, a versenyzőknek, a csapattagoknak, a média dolgozóinak és a vendéglátásban tevékenykedőknek is oltottaknak kell lenniük – a Times szerint minden pilóta oltott, tehát ezen a téren nem lesz gond a dologból.

A várakozások szerint a belépésen való szigorítással egyidejűleg az F1 enyhén enyhíthet a paddockon belüli buborékok szabályain – mint ismert, jelenleg a csapatok buborékokat képeznek, és ezeken kívül is vannak „albuborékok”.

Ennek az intézkedésnek az a célja, hogy pozitív teszt esetén minél kevesebb dolgozó essen ki a munkavégzés alól, ami 2020-ban és 2021-ben is kitűnően működött, általában „csak” egy-egy személy kapta el csapatonként a vírust.