hero image

Az F1 bekeményít: csak a Covid-19 ellen oltottak mehetnek be a paddockba! – sajtóhír

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/01/31 18:15
A The Times értesülései szerint a Forma-1 az idei szezontól kezdve csak a koronavírus elleni oltással rendelkező személyeket engedi be a paddockba, és senkivel nem kivételeznek e tekintetben.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

A Forma-1 hamarosan a harmadik szezonját kezdi meg a koronavírus-járvány kitörése óta, az idei évre pedig tovább szigorítanak a paddockba való belépés feltételein: a The Times tényként közli, hogy idén már csak olyan személyek léphetnek be, akik koronavírus elleni oltással rendelkeznek.

Ráadásul senkivel nem fog kivételt tenni a sport, a versenyzőknek, a csapattagoknak, a média dolgozóinak és a vendéglátásban tevékenykedőknek is oltottaknak kell lenniük – a Times szerint minden pilóta oltott, tehát ezen a téren nem lesz gond a dologból.

A várakozások szerint a belépésen való szigorítással egyidejűleg az F1 enyhén enyhíthet a paddockon belüli buborékok szabályain – mint ismert, jelenleg a csapatok buborékokat képeznek, és ezeken kívül is vannak „albuborékok”.

Ennek az intézkedésnek az a célja, hogy pozitív teszt esetén minél kevesebb dolgozó essen ki a munkavégzés alól, ami 2020-ban és 2021-ben is kitűnően működött, általában „csak” egy-egy személy kapta el csapatonként a vírust.