hero image
dppi

Az F1-es bajnokság állása a Holland Nagydíj után

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

FORMA-1

39 éves lett Lewis Hamilton

Motorsport.hu
2023/08/28 14:15
Nézzük meg közelebbről, hogyan állnak a csapatok egymáshoz képest a Holland Nagydíjat követően.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Az talán senki számára nem lehet kérdés, hogy a Red Bull és Max Verstappen lesznek a bajnokok a Forma-1 2023-as kiírásában, akárcsak tavaly. Ez már az idény legelején eldőlt, és látszott, nem lehet versenyezni a hollanddal.

Jól mutatja a dominanciáját az is, hogy idén eddig csak két olyan futam volt, amikor második lett, a többin mind nyert. Jelenleg kilenc egymást követő győzelemnél jár, amiből a Red Bull is erősen profitál.

Ha megnézzük a tabellát, pontosan láthatjuk ezt. 540 pontot gyűjtött eddig a Red Bull, mondhatni fényévekre van a többiektől. A második helyen a Mercedes 255 ponttal követi a címvédőt, akik verhetetlenek.

Az Aston Martin tagja a dobogós helyét, ami még veszélyben lehet Stroll igen gyenge teljesítménye miatt. Alonso szinte egyedül viszi a hátán a csapatot, így ha meglesz a dobogó, még többet köszönhetnek nekik.

A gyengélkedő Ferrari 201 pontos, és egyelőre nincs mitől tartaniuk, mert ugyan a McLaren feltámadt, ott van az élmezőnyben, egyrészt 111 pontosak, másrészt sorra hullajtják el a pontokat a bajnokságban.