Nem lehet azt mondani, hogy a Red Bullnak bármiért is izgulnia, kellene, mert távolról sincs erről szó. Sőt, a Red Bull is kezében érezheti az újabb F1-es bajnoki címet, köszönhetően Max Verstappen hihetetlen sorozatának. A holland ugyanis megint nyert, ezúttal a Brit Nagydíjat húzta be, nem tudtak vele mit kezdeni a riválisok.

A hét meglepetéscsapata, a McLaren majdnem mindkét autójával dobogós lett, és ugyan Lando Norris még a futamot is vezette rövid ideig, végül másodikként ért célba. Köszönhetően ennek is, a csapat feljebb lépett a konstruktőrök versenyében, és ott vannak a Ferrari mögött 59 ponttal.

Igaz, a Ferrari így is közel 100 ponttal gyűjtött többet, de az olaszok nem lehetnek elégedettek. Az Aston Martin viszont elérhető távolságba került, Lance Stroll gyengébb eredményei miatt is, ami még sokba kerülhet a briteknek.

A Mercedes 203 ponttal várja a folytatást a 181 pontos Aston Martin előtt. A németek stabilabb teljesítményt nyújtanak, és a Hamilton-Russell páros egyértelműen erősebb, mint az Alonso-Stroll duó.

A Red Bull pedig más dimenzió, egészen hihetetlen módon 411 pontnál járnak, és mindezt úgy, hogy Pérez ritkán végez közvetlen Verstappen mögött. Ez az előny még drasztikusabb is lehetne, és talán lesz is.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL