hero image

Az F1 nyilvánosságra hozta a bahreini tesztek menetrendjét

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/03/03 18:19
Elérkezett a március, és egyre közelebb kerülünk az új Forma–1-es szezonhoz. A Forma–1 nyilvánosságra hozta, hogy mikor hajtanak ki a pályára az autók Bahreinben az utolsü téli teszten az új, 2022-es szezon előtt.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Bár a csapatok már három napot töltöttek a pályán Barcelonában, az autók forgatási napján felül, március 10-én, szerdán az autók ismét elhagyják a bokszutcát a következő és egyben utolsó hivatalos előszezoni teszten Bahreinben. Mind a 10 csapat pályára gurul, hogy finomhangolják autóikat a 2022-es szezon első nagydíja előtt, amelyet március 20-án rendeznek meg ugyanitt.

Miután az F1 barcelonai tesztjét zárt kapuk mögött rendezték, Bahreinben nem lehet majd elkerülni a reflektorfényt, mivel a teszt immáron nyilvános és az F1TV közvetíti majd. A napok előrehaladtával pedig egyre világosabbá válik, hogy ki gyors és ki nem, hiszen versenyek és kvalifikációs körök szimulációja várható.

A Forma-1 megerősítette, hogy a bahreini teszt helyi idő szerint 10:00 és 19:00 között zajlik majd, ami 8:00 és 17:00 óra közötti intervallumot jelent magyar idő szerint. A barcelonai tesztekre alapozva, várhatóan a két négyórás etap között egyórás ebédszünet is lesz.

Ebben az ebédszünetben sajtótájékoztatókat is tartanak, az autók várhatóan a négyórás etapok alatt végig a pályán lesznek, hiszen minden csapat ki akarja aknázni az utolsó lehetőséget az információgyűjtésre.