hero image

Az F1 újabb lépést tesz a 2030-as karbonsemlegesség felé

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Extra nézetből Gasly és Ocon nagy balesete Monacóból (videó)

FORMA-1

36 éve akkora kört ment Mexikóban Senna, hogy senki nem hitte el

FORMA-1

Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

FORMA-1

Fernando Alonso mindennel gyors (videó)

Motorsport.hu
2022/06/27 18:21
A Forma–1 új pontokat fogalmazott meg a nagy célja elérésének érdekében, miszerint 2030-ra teljes mértékben karbonsemleges sporttá szeretnének válni.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

Ezt a tervet még eredetileg 2019-ben jelentették be egy nagyobb fenntarthatósági stratégia részeként, melynek célja, hogy az F1 minden területén csökkentsék a karbonkibocsátását.

Jelenleg még nyolc év van hátra a programból, a széria pedig meg akarja mutatni a rajongók új generációjának, hogy „a csapatmunka és az innováció hogyan képes legyűrni korunk kihívásait”.

A Forma–1 már eddig is sokat tett azért, hogy csökkentse ökológiai lábnyomát, fenntarthatóbbá tegye a szállítást és megújuló energiákat használjon, mindez pedig a jövőben még nagyobb fokozatra kapcsol.

Emellett 2026-ban 100 százalékban fenntartható üzemanyagot szeretnének bevezetni a motorok új generációjával együtt. A jövőben továbbá a naptárat is „regionalizálni” szeretnék, ezzel javítva a szállítási és utazási logisztikán.

Az F1 a következő években az F2-vel és F3-mal is együttműködik a fenntartható üzemanyagok kipróbálása terén. A sport szeretné kiterjeszteni ezen tevékenységeit a szélesebb közösségre is, hogy minden résztvevő fél a karbonsemlegesség eléréséért dolgozzon.

A királykategória tehát mindent megtesz annak érdekében, hogy hosszabb távon is fent maradhasson, ebben pedig óriási szerepet játszanak a 2026-ra és 2030 kitűzött célok.