hero image

Az F1 újabb lépést tesz a 2030-as karbonsemlegesség felé

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/06/27 18:21
A Forma–1 új pontokat fogalmazott meg a nagy célja elérésének érdekében, miszerint 2030-ra teljes mértékben karbonsemleges sporttá szeretnének válni.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Ezt a tervet még eredetileg 2019-ben jelentették be egy nagyobb fenntarthatósági stratégia részeként, melynek célja, hogy az F1 minden területén csökkentsék a karbonkibocsátását.

Jelenleg még nyolc év van hátra a programból, a széria pedig meg akarja mutatni a rajongók új generációjának, hogy „a csapatmunka és az innováció hogyan képes legyűrni korunk kihívásait”.

A Forma–1 már eddig is sokat tett azért, hogy csökkentse ökológiai lábnyomát, fenntarthatóbbá tegye a szállítást és megújuló energiákat használjon, mindez pedig a jövőben még nagyobb fokozatra kapcsol.

Emellett 2026-ban 100 százalékban fenntartható üzemanyagot szeretnének bevezetni a motorok új generációjával együtt. A jövőben továbbá a naptárat is „regionalizálni” szeretnék, ezzel javítva a szállítási és utazási logisztikán.

Az F1 a következő években az F2-vel és F3-mal is együttműködik a fenntartható üzemanyagok kipróbálása terén. A sport szeretné kiterjeszteni ezen tevékenységeit a szélesebb közösségre is, hogy minden résztvevő fél a karbonsemlegesség eléréséért dolgozzon.

A királykategória tehát mindent megtesz annak érdekében, hogy hosszabb távon is fent maradhasson, ebben pedig óriási szerepet játszanak a 2026-ra és 2030 kitűzött célok.