hero image

Az F1.com szakértői szerint nem Verstappen volt a legjobb a Szaúdi Nagydíjon

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Michael Schumacher egészen döbbenetes kiesése a 2005-ös Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A Forma-1 történetének egyik legfélelmetesebb bukása (videó)

FORMA-1

Alonso győzelemmel ünnepelte a 200. nagydíját a Ferrarival

FORMA-1

Michael Schumacher 22 évvel ezelőtt már 56 F1-es győzelemnél járt

Motorsport.hu
2022/04/02 18:28
Az F1.com szakértői csapata a dzsiddai futam után frissítette az erősorrendjét, amelyben ezúttal úgy értékelték, hiába nyerte meg a versenyt Max Verstappen, nem őt látták a legjobbnak.
Ajánlott Hülkenberg félelmetes F1-es bukása után megfagyott a levegő

A végletekig kiélezett küzdelem folyt a Szaúd-arábiai Nagydíj győzelméért Max Verstappen és Charles Leclerc között, kettejük közül pedig a holland versenyző lehetett boldogabb a leintés után.

Az F1.com öt főből álló szakértői gárdája pedig egy 10-es skálán osztályozta a pilóták teljesítményét, és a szurkolói szavazatokhoz hasonlóan úgy vélik, hogy Leclerc nyújtotta a legjobb teljesítményt: 9 pontot kapott a monacói.

Szorosan mögötte Verstappen következik (8,8), majd a Mercedest az ötödik helyre behozó Russell (8,4), a negyedik helyen pedig holtverseny alakult ki a peches Perez és a nem túl versenyképes McLarent a hetedik helyre behozó Norris között: mindketten 8,2 egységet kaptak.

Sainz és a két Alpine-pilóta teljesítménye 8 pontot ért a szakértőknél, rajtuk kívül Magnussen (7,8) és Ricciardo (7,4) fért be a top 10-be, míg a Gasly, Bottas, Hamilton hármas kicsivel maradt le a top 10-ről az F1.com cikke szerint, az osztályzatukat viszont nem kötötték az orrunkra.

Összességében, két futam után Leclerc áll az élen, Verstappen Magnussen megelőzésével feljött a második helyre, Russell pedig a negyedik helyig ugrott fel a 8. helyről. A jelenlegi állást a lenti képen tekinthetitek meg.