hero image

Az F2-es bajnok is beugorhat Ricciardo helyére Bahreinben

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/03/13 18:32
Az Alpine bejelentette, hogy megállapodást kötöttek a McLarennel, így ha Daniel Ricciardo nem tud rajthoz állni a Bahreini Nagydíjon, a wokingi alakulat a honfitárs Oscar Piastri szolgálatait is igénybe veheti.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

A McLaren péntek este jelentette be, hogy Daniel Ricciardo koronavírus-tesztje pozitív lett, így az ausztrál versenyzőnek a teljes bahreini teszthetet ki kellett hagynia, a karantént pedig csütörtök este hagyhatja el, ha negatív tesztet tud biztosítani.

Ha ez sikerül, akkor minden bizonnyal ő fog ülni a Lando Norris melletti MCL36-ban, viszont a McLaren arra az eshetőségre is felkészül, hogy mi van, ha még egy hétvégére nélkülözniük kell az ausztrált.

Szombat délelőtt a csapatfőnök Andreas Seidl még azt mondta, ebben az esetben valamelyik Mercedes-tartalék, Stoffel Vandoorne vagy Nyck de Vries ugorhat be, szombat délután viszont az Alpine egy meglepő bejelentést tett.

A francia istálló közleményében az olvasható, hogy az Alpine juniorja, a tavalyi F2-es bajnok Oscar Piastrit a McLaren rendelkezésére bocsátják, így ha a brit alakulat vele szeretné pótolni Ricciardót, erre is lehetőségük van.