hero image
dppi

Az FIA elnöke reagált az F1 20 milliárdos felvásárlási ajánlatának hírére

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Hamilton az elsők között gratulált Leclercnek Monacóban (videó)

FORMA-1

Elképesztő őrjöngést vettek videóra a Ferrari garázsában Monacóban

FORMA-1

Olyat vállalt be Alonso csapattársa Monacóban, hogy nem hittük el (videó)

FORMA-1

Belsőkamerás felvételen Leclerc tökéletes rajtja Monacóból

Motorsport.hu
2023/01/24 06:59
Mohammed ben Szulajem FIA-elnök is megszólalt a múlt hét végén megjelent hírekkel kapcsolatban, miszerint Szaúd-Arábia 20 milliárd dollárt kínált a Forma–1-ért. Szerinte egy potenciális vevőnek a „józan észre kell alapoznia”, nem pedig a „sok pénzre”.
Ajánlott Videó: A bizonyíték, hogy a Mercedes hibázott Hamilton kiállása után

Szaúd-Arábia az utóbbi években komolyan elkezdett befektetni a sport világában. Nemrég például a Newcastle United futballcsapatát vették meg a Premier League-ben, most pedig állítólag az F1 babérjaira törtek.

A Bloomberg legutóbbi cikke elég nagy port kavart, mivel szerintük a közel-keleti ország tavaly bő 20 milliárd dollárt ajánlott fel a Liberty Mediának a Forma–1 kereskedelmi jogaiért, de az amerikaiak visszautasították az üzletet.

Most Ben Szulajem úgy látta inkább jónak, ha saját közösségi oldalán reagál ezekre a hírekre, és igyekezett rávilágítani arra, hogy egy ilyen felvásárlás nem feltétlenül tenne jót a sportágnak, miközben kiemelte, hogy a sok pénz nem minden.

„A motorsport felügyelőiként az FIA, amely egy nonprofit szervezet, óvatosan viszonyul az állítólagos 20 milliárd dolláros felfújt árcédulához, melyet a Forma–1-re aggattak. Bármely lehetséges vevőnek a józan észre kell alapoznia, figyelembe kell vennie a sport érdekeit, és egy világos, fenntartható tervvel kell érkeznie – a sok pénz önmagában nem elég.”

„A mi kötelességünk felmérni, milyen jövőbeli hatásai lennének ennek a promóterekre a rendezési díjak és egyéb kereskedelmi költségek terén, miközben a rajongókat ért esetleges negatív tényezőket is figyelembe kell venni” – magyarázta az elnök.

Ezzel vélhetően arra célzott Ben Szulajem, hogy ha valaki az említett óriási összegért venné meg az F1-et, akkor ő maga is hamar profitot szeretne belőle látni, azt pedig csak úgy lehetne elérni, ha emelnének bizonyos díjakon, mondjuk a pályáktól kért rendezési költségeken, illetve a jegyárakon is.