hero image
dppi

Az FIA elnöke szurkol az Aston Martinnak: idővel képesnek kell lenniük a győzelemre

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Egészen különleges vendég érkezett Leclerchez Imolában (videó)

FORMA-1

Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

FORMA-1

Látványos felvételek érkeztek az F1-es imolai hétvégéről

FORMA-1

Bearman nagyon összetörte az autóját Imolában

Motorsport.hu
2023/01/11 15:59
Mohammed Ben Szulajem támogatja a silverstone-i alakulat azon törekvéseit, hogy hamarosan Forma-1-es futamgyőzelmet ünnepelhessenek és az infrastrukturális fejlesztéseknek köszönhetően erre hamarosan képesek is lehetnek.
Ajánlott Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

Amióta Lawrence Stroll megvásárolta a Force Indiát és előbb Racing Point, majd Aston Martin néven vesznek részt a száguldó cirkuszban, igen komoly pénzeket fektet a csapatba.

Az istálló épp most építi legújabb, 200 millió font értékű gyárát, valamint új szélcsatornáját és nem titkolt céljuk felzárkózni az élcsapatokhoz.

Ugyan az Aston jóslata szerint az infrastrukturális fejlesztések hatása majd csak 2025-tól lesz érezhető a pályán, ugyanis a szélcsatornát a 2024-es idény közepén helyezik üzembe, ez cseppet sem csökkenti ambícióikat az idei szezonra.

A britek a visszavonuló Sebastian Vettel helyére egy másik világbajnokot, Fernando Alonsót szerződtették Lance Stroll mellé és abban bíznak, hogy a spanyollal a fedélzeten hamarosan megszakíthatják a 38 futam óta tartó dobogó nélküli szériájukat.

Mohammed Ben Szulajem, az FIA elnöke úgy véli, hogy az Aston Martin hamarosan nemcsak a legjobb háromért, hanem egyenesen a futamgyőzelmekért is harcba szállhat majd.

„Képesnek kell lenniük rá, ebbe fektetnek be, jó úton járnak és egy olyan versenyzővel, mint amilyen Fernando, készen állnak a szintlépésre“ - mondta az elnök a Motorsport.com-nak.

„Ezzel együtt, a Forma-1-ben nagyon bonyolult győzelmet szerezni. Láttuk a Ferrarit idén. Nem azért, mert lassúak lettek volna, a menedzsment és a megbízhatóság szintén fontos.“

„Ugyanakkor, úgy vélem, az Aston Martin Lawrence Stroll vezetésével új útra lépett, új pilótát, új szakembereket szerződtetnek, nagyobb figyelem hárul rájuk, ami szintén nagyon fontos“ - zárta Ben Szulajem.