hero image

Az FIA elnöke tagadja, hogy feszültség lenne a szövetség és az F1 között

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Ilyen közelről fotózták a fotósok Pérez hatalmas balesetét Monacóban (fotók)

FORMA-1

20 éve sem bírtak Michael Schumacherrel az ellenfelek

FORMA-1

Ma 59 éve szerezte első dobogóját az F1 nagy legendája

FORMA-1

Fotókon Matt Damon látogatása a McLarennél

Motorsport.hu
2022/11/30 08:29
Az FIA elnökeként lassan az első évét lezáró Mohammed ben Szulajem „kissé nehezen érti”, hogy honnan érkeztek azon pletykák, miszerint súrlódások vannak az FIA és az F1 között. Elmondása szerint ugyanis ilyesmiről szó sincs.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

Az idény korábbi szakaszában híre ment annak, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség kapcsolata talán nem a legjobb a Forma–1 vezetőivel, miután az irányító testület például már idejekorán közzétette a 2023-as versenynaptárat, miközben korábban ez mindig az F1-gyel közösen történt.

Ráadásul az FIA állítólag nem kérdezte meg a csapatokat arról, hogy mit szólnának a szezon végi USA, Mexikó, Brazília triplahétvégéhez, ami még több olajat öntött a tűzre. Korábban ráadásul a jövő évi sprintfutamok számának elfogadása körül is voltak viták, mert egyesek azt feltételezték, hogy az FIA több pénzt akar magának.

Emellett a szövetség emberei az idei szezonban hoztak néhány olyan döntést, amelyek talán rontották a sorozat imázsát, mint például a belga és olasz időmérők utáni késlekedés a hivatalos rajtrács közzétételével, vagy ott volt az Olasz Nagydíj biztonsági autó mögötti befejezése is.

Hiába azonban a látszólagos ellentétek, ben Szulajem meg van róla győződve, hogy nincsenek ellentétek a két fél között: „Én ezt nehezen értem; honnan jönnek ezek? Elmondom, milyen a kapcsolatom a FOM-mal: kétnaponta szoktam beszélni Stefanóval [Domenicali]. Ha én nem hívom, akkor hív ő. Ez így szokott lenni a megbeszélések és döntések előtt is” – mondta a Motorsport.com-nak az FIA elnöke.

„Ez egy házasság, ami ráadásul sokáig fog tartani és erős.” Azt viszont ő is elismerte, hogy azért nem mindig értenek egyet mindenben Domenicalival. „Lehetnek bizonyos problémáink, de ez nem jelenti azt, hogy rossz a kapcsolatunk.”

„Vannak kérdések, vannak kérvények, de a kapcsolat sosem volt még ilyen jó. Miért? Mert a sportot helyezem előtérbe. Hallgatunk és figyelünk egymásra, és tudjuk, hogy ennek a házasságnak fent kell maradnia és tovább kell mennie. Őszintén szólva pedig csak egyre erősebb lesz. Ez egyértelmű” – öntött tehát tiszta vizet a pohárba ben Szulajem.