hero image
dppi

Az FIA-elnököt meglepte az Andretti F1-es érdeklődését érintő reakció

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Centiken múlt az év legbrutálisabb balesete az F2-ben (videó)

FORMA-1

Videón Hamilton szárnyalása a Monacói Nagydíj első szabadedzéséről (videó)

FORMA-1

Eddig nem látott felvételek jelentek meg Vettel körözgetéséről Senna McLarenjével

FORMA-1

Videón Verstappen látványos monacói csattanása a Red Bullal

Motorsport.hu
2023/01/10 13:44
A hírek szerint a Forma-1-es csapatok nem fogadták örömmel az Andretti-Cadillac F1-es érdeklődését, erre pedig az FIA elnöke, Mohammed Ben Szulajem is reagált.
Ajánlott Lewis Hamilton full trendin jelent meg Monacóban

Csütörtökön érkezett a hír, hogy az Andretti a Cadillac partnerként nyújtotta be az érdeklődését a Forma-1-ben való részvétel iránt, az FIA pedig meg fogja vizsgálni a jelentkezést.

Nem sokkal később a Reuters arról írt, hogy az egyik csapat vezetői szintjén lévő forrásuk elmondása szerint az istállók „erős többsége” ellenzi, hogy még több csapat legyen a rajtrácson.

Ennek pedig pénzügyi oka van a forrás szerint: jelenleg egy új beszállónak 200 millió dolláros beszállási költséget kellene fizetnie, amelyet a jelenlegi csapatok kapnának meg kompenzációként – hiszen így már nem 10 felé 11 felé osztaná az FIA az alakulatoknak járó pénzeket.

Erre a közösségi médiában reagált az FIA elnöke, Mohammed Ben Szulajem, aki szerint az ellenséges hozzáállás szerint bátorítani kellene az F1 iránt érdeklődőket:

„Meglepő számomra, hogy volt néhány ellenséges reakció a Cadillacet és az Andrettit érintő hírekre. Az FIA kisebb, sikeres szervezetek jelentkezését is elfogadta az utóbbi években. Bátorítanunk kellene a leendő F1-es alakulatok érdeklődését, mint a globális gyártó, a GM és mint a vérbeli versenyző Andretti, valamint a többiekét is.”

„A növekvő piacokon lévő csapatok érdeklődése csak még sokszínűbbé és vonzóbbá teszi a Forma-1-et” – írta Ben Szulajem a Twitter-oldalán.