hero image

Az időmérő még hátravan, de Leclerc biztosan az utolsó sorból fog indulni

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/06/18 18:55
Az már a második szabadedzés után hivatalossá vált, hogy Charles Leclerc minimum tíz rajthellyel hátrébbról fog indulni, a Ferrari azonban később azt is megerősítette, hogy végül az egész erőforrást cserélték a monacóinál, ezzel a mezőny végére száműzve őt.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

A Kanadai Nagydíj időmérője nemsokára kezdetét veszi, de azt már most tudni lehet, hogy a rajtrács utolsó sorában vasárnap Juki Cunoda és Leclerc fog állni, miután mindkettejüknél teljes motorcserét hajtottak végre.

A Ferrari először csak a központi elektronikából adott újat pilótájának, de aztán kiértékelték a helyzetet, és végül úgy látták legjobbnak, ha már most meglépik a komolyabb büntetést. Ennek fényében Leclerc új belső égésű motort, MGU-H-t, MGU-K-t és turbót is kapott.

Ez azt is jelenti, hogy az ő esetében valószínűleg már csak a versenytempóra fognak fókuszálni, és ennek a jele volt az is, hogy a harmadik szabadedzésen, melyet esős körülmények között rendeztek, Leclerc egyetlen mért kört sem teljesített.

Mondanunk sem kell, hogy ettől függetlenül ez egy komoly érvágás számára a bajnoki csatában, ahol már amúgy is 34 pontos hátrányban van Max Verstappenhez képest, és normál körülmények között ez vélhetően most Kanadában még tovább fog növekedni a büntetéseinek köszönhetően.