hero image

„Az is lehet, hogy ez lesz az utolsó Monacói Nagydíj...”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Rosberg: A "legjobb" Hamilton bajban van Russell miatt

FORMA-1

Videón, ahogy Charles Leclerc kiakad a versenymérnökére a Szaúd-Arábiában

FORMA-1

Sergio Perez nyerte a Szaúd-arábiai Nagydíjat Max Verstappen és Fernando Alonso előtt!

FORMA-1

Perez arra számít, hogy Verstappennel harcolhat a győzelemért

Motorsport.hu
2022/04/02 15:00
A Forma-1-es újságíró Joe Saward szerint az is benne van a pakliban, hogy az idei lesz az utolsó Monacói Nagydíj a formulaautózás királykategóriájában. Ami tény, hogy a pályának idén jár le a szerződése az F1-gyel.
Ajánlott Videón, ahogy Charles Leclerc kiakad a versenymérnökére a Szaúd-Arábiában

A Forma-1 történetének egyik legikonikusabb pályája a monacói, azonban a hercegségbeli aszfaltcsík szerződése a Forma-1-gyel 2022-ben lejár, és egyelőre nem tudni arról, hogy küszöbön állna a hosszabbítás.

Az F1-es újságíró Joe Saward szerint az is benne van a pakliban, hogy jövőre már nem fognak F1-es Monacói Nagydíjat rendezni, így a májusi verseny lehet az utolsó a legendás helyszínen.

„Ez is megtörténhet. Monacónak nincs szerződése jövőre a Forma-1-gyel, csak az idei évre. Az is lehet, hogy ez lesz az utolsó Monacói Nagydíj” – mondta Saward a Missed Apex podcastben.

Saward azt is kiemelte, hogy gazdaságilag nem előnyös az F1 számára a Monacóban való versenyzés, ugyanis más pályákról sokkal nagyobb versenyrendezési díjat tudnak beszedni.

„Monaco mindig is alacsony rendezési költséget fizetett, mert azt gondolja, hogy fontosabb, mint a többi helyszín” – tette hozzá az F1-es újságíró.