Az RB Forma-1-es csapatának vezérigazgatója, Peter Bayer elárulta, hogy csapatának versenyzője, Cunoda Júki is jó eséllyel pályázik a Red Bullnál Sergio Perez ülésére.

A Max Verstappen melletti helyet korábban már számos tehetséges versenyző foglalta el, többek között Pierre Gasly és Alex Albon, de csak Daniel Ricciardo tudott egy szezonon át jobb teljesítményt nyújtani, mint a holland.

Perez negyedik szezonját kezdi Verstappen csapattársaként és bár mindhárom eddigi évében kikapott a 26 éves versenyzőtől, sokan dicsérik, amiért korrekt teljesítményével hozzájárult a Red Bull két egymás utáni duplázásához.

Ricciardo formája egyelőre nagyon nem hasonlít a pár évvel ezelőttire, de a másik RB-versenyző, Cunoda Júki eddig nagyon odatette magát, az év első négy versenyéből kettőn pontszerző tudott lenni és mind a négy alkalommal jobb volt az időmérőn az ausztrálnál.

A Japán Nagydíj alatt az RB vezérigazgatója, Peter Bayer dicsérte a Sky német nyelvű adásának Cunodát, amiért nagyot lépett előre idén, utalva rá, hogy a Red Bull és más nagycsapatok is feljegyezhették a nevét a pilóták piacán várható mozgalmas hónapok előtt.

„Határozottan, sokat beszélünk róla. Az elmúlt hat hónapban felfelé ívelt a formája, jól koncentrál. Sokat halad és erősnek tűnik. A tempója is, de mentálisan is tett egy lépést előre, tinédzserből felnőtt lett és remek eredményeket hoz.”

„Helmut Marko is beszélt már az esélyeiről és azt mondta, egyelőre még nem hozott döntést, de úgy hiszem, Júki egyenletes haladása pozitív fényben fogja őt feltüntetni, egy érdekes opció lesz majd a csapatok számára.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL