hero image

Az új versenyigazgatók leszögezték: a fehér vonal jelenti a pálya szélét

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Ilyen közelről fotózták a fotósok Pérez hatalmas balesetét Monacóban (fotók)

FORMA-1

20 éve sem bírtak Michael Schumacherrel az ellenfelek

FORMA-1

Ma 59 éve szerezte első dobogóját az F1 nagy legendája

FORMA-1

Fotókon Matt Damon látogatása a McLarennél

Motorsport.hu
2022/03/19 19:03
Az FIA új Forma-1-es versenyigazgatója, Niels Wittich leszögezte, hogy a 2022-es szezonban a pálya szélét a fehér vonal jelenti az versenynaptár összes pályáján.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

Michael Masi versenyigazgatóságának talán legfrusztrálóbb eleme az állandó pályahatárokkal kapcsolatos viták voltak, miután az elmúlt években egyes pályák egyes kanyarjait külön szabályozták, x számú elhagyást engedélyezve, vagy a rázókő használatával.

Masi menesztésével azonban a jelek szerint valódi szemléletváltás indult el az FIA-nál, és a pilóták számára tartott első eligazításon az F1 egyik új versenyigazgatója, Niels Wittich le is szögezte, hogy az idei szezonban mindenhol a fehér vonal jelenti majd a pálya határát.

A bahreini futamon ez elsősorban a 4-es kanyar kijáratát érinti, ahol tavaly is botrány tört ki: az FIA a verseny közben változtatta meg a kanyarral kapcsolatosan a véleményét, miután Lewis Hamilton rendszeresen kiszélesítette a kanyart, a Red Bull megítélése szerint maradandó előnyt szerezve azzal.

A Forma-1-ben idén két versenyigazgató fogja egymást váltani: Niels Wittich eddig a DTM versenyigazgatója volt, míg Eduardo Freitas az F1 mellett a WEC versenyein is szolgálalatot fog teljesíteni idén.