hero image

Az Ukrán Automobil Szövetség az oroszok kitiltását kéri az FIA-ból

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/02/28 19:04
Az FAU elnöke arra kéri az FIA-t, hogy tiltsák el Oroszországot és Fehéroroszországot az FIA által szervezett versenyektől, továbbá tiltsák be állami szimbólumaik és zászlóik használatát.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Oroszország csütörtökön indított katonai inváziót Ukrajna ellen, amely nemcsak a politikai és gazdasági életre gyakorolt hatást, hanem a sportvilágra is. Az ukrán motorsport-szövetség az orosz támadás hatására felszólította az FIA-t, hogy tiltsa el a motorsportok orosz licenctulajdonosait, köztük a Forma-1-ben versenyző Nyikita Mazepint is.

Az orosz-ukrán háborús helyzet az F1-ben leginkább a Haas F1 Team csapatot érinti, hiszen az amerikai alakulat legnagyobb támogatója az Uralkali, amelynek logóit azonnal eltávolították a barcelonai teszt során az autóról és a padockból is az orosz katonai offenzíva után, és ezzel együtt Mazepin jövője is kérdésessé vált.

Az elmúlt napokban Oroszország Kijev és több nagyobb ukrán város ellen is rakétatámadásokat indított, a béketárgyalások hétfőn kezdődtek meg a felek között Fehéroroszországban. A Forma-1 a múlt héten jelentette be, hogy nem rendezi meg a szeptemberre tervezett Orosz Nagydíjat Szocsiban, ezt pedig a csapatok és a versenyzők is támogatták.

Sebastian Vettel az elsők között szólalt meg az orosz invázió után, a négyszeres világbajnok leszögezte, akkor sem venne részt versenyen Oroszországban, ha a száguldó cirkusz mégis úgy döntene, hogy rendez ott futamot.