hero image

„Azt hallottam, hogy Stroll meg akarja venni a Mercedes F1-es motorrészlegét...”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Belsőkamerás videón Leclerc rajtelsőséget érő köre Monacóból

FORMA-1

Videón az őrületesen izgalmas Monacói Nagydíj időmérő edzése

FORMA-1

Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

FORMA-1

Videó: Verstappen „falazása” a monacói Q3-ból

Motorsport.hu
2022/04/15 15:01
Az elismert F1-es újságíró, Joe Saward paddockbeli pletykákra hivatkozva arról ír, hogy Lawrence Stroll meg szerette volna venni a Mercedes HPP-t, de elutasították a kanadai üzletember ajánlatát.
Ajánlott Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

Nem rózsásak az Aston Martin F1-es kilátásai, ugyanis hiába reméltek sokat forradalmi szabályváltoztatásoktól, jelenleg pont nélkül a konstruktőri tabella utolsó pozíciójában állnak.

Az AMR22-es ugyanis túlsúlyos, erősen delfinezik és aerodinamikailag sem elég hatékony, ráadásul már a Mercedes-motor teljesítménye sem emelkedik ki a mezőnyből, így nehéz helyzetben vannak.

Az elismert F1-es újságíró, Joe Saward pedig az ausztrál versenyhétvége után arról írt a Green Notebook rovatában, hogy a csapattulajdonos Lawrence Stroll a Mercedes F1-es motorrészlegének megvásárlásával próbál javítani istállója helyzetén.

„Azt hallottam a melbourne-i hétvégén, hogy Stroll annak érdekében, hogy módot találjon a saját Forma-1-es motorjának megépítésére, megkérdezte, hogy megvehetné-e a Mercedes AMG High Performance Powertrains cég egy részét (vagy az egészet).”

„Az ajánlatot minden jel szerint udvariasan elutasították. A Mercedes örömmel veszi, hogy az Aston Martin az ügyfélcsapata, de ennél tovább nem szeretnének menni. Ezzel együtt feltételezem, hogy Stroll logikája az volt, hogy a Mercedes tulajdonrésze nemrég csökkent az F1-es csapatban.”

„Ezen kívül eladták a teherautós részlegüket, hamarosan pedig bejelenthetik, hogy eladják a Formula E-csapatukat a McLarennek” – írta Saward, utóbbi kapcsán annyi biztos, hogy a Mercedes kiszáll a teljesen elektromos szériából, egyes brit sajtóhírek szerint pedig a McLaren csapathat le a csapatra.