hero image

Bajban a Mercedes és az ügyfélcsapatai

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Wolff visszavágott Hornernek a tőlük elhozott mérnökök ügyében

FORMA-1

Bizarr tanáccsal látta el főnöke Imolában Norrist

FORMA-1

Így reagált Horner, amikor kiderült, ki áll Newey távozása mögött

FORMA-1

Videón Lewis Hamilton hihetetlen reakcióideje Imolából a startnál (videó)

Super Admin
2022/03/22 15:56
Az eddig látottak alapján úgy tűnik, sokkal rosszabbul áll motorikus fronton a Mercedes a 2021-es évhez viszonyítva – akkor még ők számítottak etalonnak, Bahreinben viszont szenvedtek.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

A Forma-1-ben a 2022-as évben nemcsak a ground-effect tért vissza, hanem idéntől kezdve a motorfejlesztéseket is befagyasztják, így kulcsfontosságú volt a négy motorbeszállító számára, hogy a lehető legerősebb erőforrást rakják össze a tél folyamán.

Ugyanis március 1-től kezdve már csak megbízhatóságra vonatkozó fejlesztést eszközölhetnek, azon kívül pedig csak a motor elektromos részét fejleszthetik, de azt is csak szeptember 1-ig.

Eközben a Mercedesnek nemcsak amiatt fájhat a feje, hogy pillanatnyilag úgy néz ki, a Red Bull és a Ferrari is előttük jár az autó terén, hanem azért is, mert motorikus fronton jelentős visszaesés tapasztalható náluk a riválisaikkal összehasonlítva.

RacingNews365 beszámolója szerint a Mercedes-motoros autók végsebességben és a kigyorsításokban is a másik három gyártó mögött állnak, és bár ez a szárnybeállításokon is múlik, semmiképp nem jó jel a teljesítményre vonatkozó fejlesztések befagyasztása után a csillagos márkának és ügyfeleinek.

Az Aston Martin csapatfőnöke, Mike Krack, a Mercedes-csapatfőnök Toto Wolff, valamint több pilóta, többek között Nico Hülkenberg, Lando Norris és George Russell is gyengébbnek érzi a motort a Hondánál és a Ferrarinál.