Belsőkamerás videón nézhetjük meg a Kínai Nagydíj időmérő edzésének leggyorsabb körét, ami rajtelsőséget ért Max Verstappen és a Red Bull számára.

Nem panaszkodhattunk a Kínai Nagydíj időmérő edzésére, bőven volt mit látnunk, többek között egy piros zászlóval. Teljesen száraz körülmények között voltak odakint a pályán a versenyzők, ám ennek ellenére Hamilton már a Q1-ben kiesett. Hibázott a hétszeres világbajnok, aminek megfizette az árát.

A Q2-ben is volt egy nagyobb meglepetés, amikor Sainz eldobta a Ferrarit az egyenesben. Furcsa hiba volt ez a részéről, és még a megfogásnál is hibázott, mert elkerülhető lehetett volna az ütközés, ami miatt megsérült a Ferrari. Szerencsés volt, mert folytatni tudta az időmérőt, visszatért a bokszba a piros zászlós időszak alatt, amikor közel 7 perc volt hátra.

A Q2 végén nagy meglepetésre Bottas és Hülkenberg bejutottak a Q3-ba, addig Stroll megint kikapott Alonsótól, és csak 11. lett Ricciardo, Ocon, Albon, valamint Gasly mögött. Sainz pedig az autótörés ellenére is kényelmesen ment tovább az utolsó körbe, amivel megadta magának az esélyt a második sorra.

Verstappen nem okozott meglepetést, megnyerte az időmérőt, ami pályafutása 37. sikere volt, addig a Red Bull a 100. időmérős sikerét ünnepelhette, mely egyúttal történelmi volt. Az igazi dicséretet Alonso érdemli a 3. helyen az Aston Martinnal, megint más szinten vezetett, mint a többiek. A mindent eldöntő gyorskört a Q3-ból erre a linkre kattintva nézhetitek meg, vasárnap pedig jön a futam.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL