A pole kör, amit először elvettek, majd visszaadtak, így Lando Norris végül az első helyre kormányozhatta a McLarent a Kínai Nagydíj eső sprint időmérőjén.

Egy nagyon érdekes, fordulatos, látványos és izgalmas sprint időmérő edzésén vagyunk túl, ami hozott pár meglepetést. Már önmagéban az komoly meglepetés volt, hogy mindkét Sauber ott lehetett a TOP-10-ben. Sőt, egy kis szerencsével az élmezőnyben is végezhettek volna, annyira nehezek voltak a körülmények.

Ez a 9. és 10. hely azonban még így is nagy eredmény, közvetlen előttük Piastrival, majd jön Leclerc a Ferrarival, aki megint vereséget szenvedett Sainz-tól. Igaz, a Ferrari spanyol versenyzője sem repdesett az örömtől, miután az 5. időt rakta össze, megelőzve ezzel Pérezt, Leclerc-t, Piastrit, Bottast és a hazai pályán versenyző Zho-t.

Russell még csak a TOP-10-be sem jutott be a Mercedesszel, addig Hamilton szárnyalt, és úgy tűnt, övé lesz a pole. Alonso is vezette az időmérőt, viszont az utolsó pillanatokban visszacsúszott a 3. rajtkockára, addig Verstappen csak negyedikként zárt.

Norris kacifántos módon került a pole-ba, mert először elvette a körét a versenybíróság, majd visszaadta, ami az első helyet jelentette számára a McLarennel. Ezzel ismét bizonyította, hogy esőben is tud vezetni, és nem ijed meg a trükkös körülményektől. Érdemes megnézni a körét, néhol szinte repült a vízen, annyira jól terelte a McLarent Sanghajban.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL