A Valentin-nap a Forma–1 szerelmeseinek a Ferrari bemutatójával vette kezdetét, hiszen az olaszok Maranellóban, a fioranói versenypályán tartották a maguk eseményét, amely nagyszerűre sikerült. A bemutató mellett Charles Leclerc ráadásul már pályára is vitte az új autót.

A csapat már korábban leleplezte, hogy SF-23 lesz az idei versenygépük neve, a mai napon pedig végre lehullt a lepel a tényleges autóról is. A Ferrari maranellói eseménye igazán nagyszabásúra sikerült, hiszen élő közönség előtt zajlott a bemutató.

Ezen természetesen ott volt a két pilóta, Charles Leclerc és Carlos Sainz, az újdonsült csapatfőnök, Frederic Vasseur, a teszt-és tartalékpilóták, illetve a Ferrari Akadémia tagjai is. Mielőtt bemutatták volna az autót, mindenkit megszólaltattak, miközben a háttérben folyamatosan ott éljeneztek a tifosi szerencsés tagjai.

Ezt követően aztán szó szerint lehullt a lepel az SF-23-ról, amely a tavalyihoz hasonló fényezést és dizájnt kapott, de a tömegcsökkentés érdekében talán most még több rajta a csupasz karbon, mint az elődje esetében.

Ettől függetlenül azonban továbbra is remekül néz ki, ami pedig a technikai oldalt illeti, kisebb-nagyobb változásokat már most fel lehet rajta fedezni, az viszont egyértelmű, hogy a Ferrari kitartott a tavaly használt, kádszerű oldalszekrényeknél.

Az aerodinamika mellett persze a motorikus oldal is nagyon fontos, és ezen a téren talán még több javítanivalója volt a Ferrarinak, hiszen 2022-ben ugyan erős hajtóegységgel rendelkeztek, de az nem volt kellően megbízható.

Hogy végül mire lesz majd képes ez az autó, az majd csak később fog kiderülni, a bemutató végére azonban maradt még egy meglepetése az istállónak, hiszen szinte teljesen rendhagyó módon a Ferrari azonnal pályára is vitte az SF-23-at, melynek volánjánál Leclerc ült.

A csapat két versenyzője az előző nap egy érmefeldobással döntött arról, kié lehet az első kör, ezt pedig Leclerc nyerte, így övé volt a megtiszteltetés, hogy először próbálhatta ki az idei masinát; a monacói két kört teljesített Fioranóban, majd átadta a volánt Sainznak, aki három kört ment, mivel ebben egyeztek meg az érmefeldobás során.

A Ferrari 2023-as autója tehát életre kelt, jól néz ki, az istálló pedig abban reménykedik, hogy a tavalyi év után idén most még jobban megnehezíthetik a riválisok dolgát, a cél pedig egyértelmű: győzelmeket és bajnoki címeket akarnak vele nyerni.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL