hero image

Berger: a Ferrari nem áll készen a bajnoki harcra, de Leclerc igen

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videós összehasonlítás Alonso és Sainz megcsúszásáról a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A dominancia új foka: egy adat, ami megmutatja, mekkora előnyben volt Verstappen Kínában

FORMA-1

Óriási jelenet: Bottas irigykedve nézte a kiállást (videó)

FORMA-1

Extra belsőkamerás felvételeken Fernando Alonso rajtja a Kínai Nagydíjról

Motorsport.hu
2022/07/21 16:10
A korábbi F1-es versenyző, Gerhard Berger szerint a Ferrarinál hiányoznak bizonyos erősségek, melyek a Red Bullnál megvannak, és ezért nem tudnak igazán komoly kihívói lenni a bikásoknak.
Ajánlott A McLaren pilótája is odaszúrt Lance Strollnak

Charles Leclerc legutóbb Ausztriában futamot tudott nyerni, aminek köszönhetően némileg csökkentette lemaradását a pontversenyben, de még így is elég jelentős, 38 pontos hátrányban van Max Verstappennel szemben, miközben a Ferrari 56 ponttal követi a Red Bullt.

Az F1 Nation podcast legújabb epizódjában a korábban a Ferrarinál is versenyző Berger elmondta véleményét az idei szezonról, valamint kifejtette, hogy miért a Red Bullt és Verstappent tartja most az etalonnak.

„Verstappen szerintem még jobb, mint tavaly. A bajnokság megnyerése sok nyomást levesz a válladról. Az emberek azt mondják nekem, hogy a Ferrari sok hibát vét, de én erre azt válaszolom, hogy tavaly nem gondoltuk volna, hogy ekkorát lépnek előre a technikai oldalon.”

„Ferrari-szurkolóként, ha azt mondhattuk volna tavaly, hogy idén másodikak leszünk a bajnokságban, az mindenki számára remek lett volna. Most viszont az első helyért küzdenek, de már évek óta nem volt hasonlóban részük. Ők tehát még nem állnak készen erre a Red Bullhoz viszonyítva, akik tavaly az utolsó futamig küzdöttek.”

Berger szerint a Ferrarinak talán még kell egy-két év, mire mindenük meglesz ahhoz, hogy újra teljes értékű kihívók legyenek. „Persze bármi megtörténhet. Lehet, hogy az autó végül olyan jó lesz, hogy már idén megnyerhetik vele a bajnokságot. Ha azonban tényleg kiélezett lesz, akkor a Red Bull előnyben van 2021 miatt.”

Ami pedig Leclerc-t illeti, az osztrák úgy gondolja, ő képes lehet a végsőkig küzdeni már idén is, de azért van néhány terület, ahol még javulnia kell kicsit. Hogy végül Bergernek lesz-e igaza, és a Red Bull valóban végérvényesen felülkerekedik majd a Ferrarin, azt még egyelőre nehéz megmondani, de az olaszoknak nem lesz könnyű dolguk, ha már idén fordítani akarnak.