hero image

Berger: „Leclerc ezt nem engedheti meg magának”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videóra vették a Red Bull F1-es buliját a garázsban

FORMA-1

Óriási bulit rendezett a Red Bull az újabb F1-es címe miatt

FORMA-1

Összefoglaló videón a Japán Nagydíj és Verstappen nagy győzelme

FORMA-1

Vettel a Red Bullhoz is besétált, csak lazán (videó)

Motorsport.hu
2022/04/27 16:09
A korábban a Ferrarinál is versenyző Gerhard Berger szerint Charles Leclerc az idei szezonban nem biztos, hogy megengedhet magának olyan hibákat, mint amilyet az Emilia Romagna Nagydíj utolsó szakaszában követett el.
Ajánlott Vettel a Red Bullhoz is besétált, csak lazán (videó)

Az osztrák expilóta a Sport und Talk aus dem Hangar-7 című televíziós műsorban beszélt a legutóbbi nagydíj történéseiről, és Leclerc mellett a hétvégén mindent megnyerő Max Verstappenre is kitért.

„Én mindig semleges és boldog vagyok, bárki is nyer meg egy ilyen nehéz futamot Imolában. Persze a Red Bullhoz is közel állok. Maxot is szeretem, főleg az agresszív vezetési stílusa miatt” – mondta a Toro Rosso egykori csapatvezetője.

Bergernek persze az egyik szeme sír, a másik nevet, hiszen karrierje során két ízben is megfordult a vörösöknél, tíz győzelméből ötöt velük ért el, így talán nem esett jól neki, amikor látta, hogy Leclerc megforog és majdnem kiesik a versenyből.

„Továbbra is sok barátom van a Ferrarinál, és közel állok az olaszokhoz is. Az viszont jó volt, hogy Max nyert Imolában, mert így izgalmas marad a világbajnokság.”

Ami pedig az éllovas kicsúszását illeti: „Nem engedhetsz meg magadnak ilyen hibákat egy ilyen nehéz bajnokságban. Persze egy kemény csata során előfordulhatnak az ilyesmik, ő viszont teljesen egyedül volt, és a világ összese ideje a rendelkezésére állt.”

„Hét pontot dobott el azzal, hogy hatodikként ért be a harmadik pozíció helyett. Leclerc egy gyors pilóta, ehhez kétség sem férhet, de most fogjuk csak igazán látni, hogy mennyire erős egy teljes éven át tartó bajnoki párharcban” – vélekedett Berger.