hero image

Berger: „Leclerc ezt nem engedheti meg magának”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Ilyen közelről fotózták a fotósok Pérez hatalmas balesetét Monacóban (fotók)

FORMA-1

20 éve sem bírtak Michael Schumacherrel az ellenfelek

FORMA-1

Ma 59 éve szerezte első dobogóját az F1 nagy legendája

FORMA-1

Fotókon Matt Damon látogatása a McLarennél

Motorsport.hu
2022/04/27 16:09
A korábban a Ferrarinál is versenyző Gerhard Berger szerint Charles Leclerc az idei szezonban nem biztos, hogy megengedhet magának olyan hibákat, mint amilyet az Emilia Romagna Nagydíj utolsó szakaszában követett el.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

Az osztrák expilóta a Sport und Talk aus dem Hangar-7 című televíziós műsorban beszélt a legutóbbi nagydíj történéseiről, és Leclerc mellett a hétvégén mindent megnyerő Max Verstappenre is kitért.

„Én mindig semleges és boldog vagyok, bárki is nyer meg egy ilyen nehéz futamot Imolában. Persze a Red Bullhoz is közel állok. Maxot is szeretem, főleg az agresszív vezetési stílusa miatt” – mondta a Toro Rosso egykori csapatvezetője.

Bergernek persze az egyik szeme sír, a másik nevet, hiszen karrierje során két ízben is megfordult a vörösöknél, tíz győzelméből ötöt velük ért el, így talán nem esett jól neki, amikor látta, hogy Leclerc megforog és majdnem kiesik a versenyből.

„Továbbra is sok barátom van a Ferrarinál, és közel állok az olaszokhoz is. Az viszont jó volt, hogy Max nyert Imolában, mert így izgalmas marad a világbajnokság.”

Ami pedig az éllovas kicsúszását illeti: „Nem engedhetsz meg magadnak ilyen hibákat egy ilyen nehéz bajnokságban. Persze egy kemény csata során előfordulhatnak az ilyesmik, ő viszont teljesen egyedül volt, és a világ összese ideje a rendelkezésére állt.”

„Hét pontot dobott el azzal, hogy hatodikként ért be a harmadik pozíció helyett. Leclerc egy gyors pilóta, ehhez kétség sem férhet, de most fogjuk csak igazán látni, hogy mennyire erős egy teljes éven át tartó bajnoki párharcban” – vélekedett Berger.