hero image

Berger őt tenné Verstappen mellé az álomcsapatában

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/05/11 16:06
Melyik pilóta lenne világbajnok, ha mindenkinek ugyanolyan autója lenne? Ez az örök kérdés a Forma-1-ben. Valószínűleg sosem fogjuk megtudni, de mégis a DTM elnökét, Gerhard Bergert kérdezték arról, hogy szerinte kik a legjobb pilóták a rajtrácson.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Az Autobildnek adott interjúban az osztrákot arról kérdezték, hogy a mai Forma-1-es pilóták közül mely versenyzőket csodálja a legjobban. Az egykori Forma-1-es pilóta szerint nehéz választani, de szeretne megnevezni néhány versenyzőt, köztük Fernando Alonsót. „A versenyautóban ő egy fenevad. Kár, hogy politikailag nem volt mindig jó helyzetben, különben két bajnoki címnél több lett volna neki”."

Verstappent is megemlíti Berger. „Bár még olyan fiatal, már rengeteg tapasztalattal rendelkezik. Az autó irányításával és agresszivitásával abszolút kiemelkedő a Forma-1-ben.” Lewis Hamilton Berger szerint a címeit tekintve kivételes pilóta. A fiatal pilóták közül Lando Norris és George Russell nyűgözi le leginkább.

Ha Bergernek a Forma-1 legjobb pilótáját kell kiválasztania, akkor Hamiltont komplettebbnek mondaná, „de a tiszta sebességet tekintve Max van előrébb”. „Verstappenben van egy olyan agresszivitás, ami általában előny, de néha pontokba kerül. Ebből a szempontból Lewis sokkal kiszámíthatóbb. Max teljesen a győzelemre van programozva, mindig előzési üzemmódban van. Általában működik, de nem mindig.”

Ha Berger maga is csapatfőnök lenne a Forma-1-ben, az osztrák Verstappent választaná pilótának, egy egyértelmű második számú versenyző mellett. „Nem tennék magamra nyomást amiatt, hogy az egyik mindig elveszi a pontokat a másiktól” - mondta. Berger azonban emlékszik Frank Williams gondolkodásmódjára is, aki mindig a leggyorsabb pilótákat akarta, függetlenül attól, hogy egymás autóját vezették-e. „Én Verstappen mellé Norrist vagy Russellt vinném” - mondta.