hero image

Berger szerint jelenleg nincs értelme Hamiltonnak erőn felül teljesítenie

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Super Admin
2022/05/01 16:07
Gerhard Berger elismerte, hogy Lewis Hamiltonnak nincs értelme „késsel a fogai között" küzdeni, amikor a pontszerzésre sincs esélye.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

A McLaren és a Ferrari egykori versenyzője úgy véli, Hamilton agresszívebb oldala ismét előjön majd, amint és amikor a Mercedes ismét közelebb kerülhet az élmezőnyhöz. A garázs másik oldalán George Russell a legtöbbet tudta kihozni az imolai futamból, és végül a negyedikhelyen végzett, miután az első körben öt helyet javított.

A hétszeres világbajnok beragadt Gasly mögé, de a későbbi futamgyőztes Max Verstappen is lekörözte, Hamilton pedig pontot sem tudott szerezni. Russellt és Hamiltont összehasonlítva, Berger úgy gondolja, hogy teljesen ellentétesek.

„Ez elég egyszerű: Russell többet kockáztat, mert fiatalabb. Ha Lewis a győzelmekért harcolna, akkor ő is inkább a fogai között lévő késsel vezetne. De amikor a 13. helyről van szó, akkor ennek érthető módon már nincs értelme számára" - mondta Berger az Auto Bildnek.

A Mercedes gyenge szezonkezdetét követően vita alakult ki Hamilton jövőjével kapcsolatban, annak ellenére, hogy a britnek 2023 végéig van szerződése a csapattal. Maga Hamilton azonban dacos üzenetet tett közzé a közösségi médiában, mondván, ő maga fogja eldönteni, mikor hagyja el az F1-et, a saját feltételei szerint.

„Lewis célja, hogy nyolcadik bajnoki címével egyedüli rekorder legyen. Ez a cél drámai körülmények között csúszott ki a kezei közül az utolsó pillanatban decemberben Abu-Dzabiban. De szerintem még mindig dolgozik rajta. Még akkor is, ha ez csak jövőre fog megtörténni. Számomra még mindig Lewis a legteljesebb versenyző a tiszta sebesség és a tapasztalat kombinációját tekintve" - mondta.