hero image

Berger szerint Sainz nem áll készen arra, hogy másodhegedűs legyen

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/04/30 16:08
A Ferrari reméli, hogy a szezon végéig kitart erejük a világbajnoki címért folytatott küzdelemben. Az olasz csapatnak azonban szüksége van egy jól teljesítő Charles Leclerc-re és Carlos Sainzra. Gerhard Berger szerint a duóval még lehetnek problémák idén, erről beszélt a Speedweek.com-nak.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Míg a Red Bull Racingnél Max Verstappen és Sergio Perez között egyértelmű a szerepmegosztás, addig a Ferrarinál úgy tűnik, más a helyzet. Úgy tűnik, Leclerc és Sainz szintje meglehetősen közel áll egymáshoz, így mindkét pilóta próbál elmenni a határig.

Tavaly Sainz egy kiváló szezont futott annak ellenére, hogy az ideihez hasonlóan nehezen indult számára az évad. A spanyol olyannyira összekapta magát, hogy meg is előzte a bajnokságban a monacói csapattársát.

A jelenlegi versenyévben azonban úgy tűnik, hogy Leclerc előnyben részesül Sainz-cal szemben. A monacói már kétszer tudott nyerni az első négy futamon, ami azt jelenti, hogy a világbajnokságban továbbra is ő áll az élen. Úgy tűnik azonban, hogy ez egyelőre nem ok arra, hogy Sainz feladja.

„Sainznak még mindig vannak ambíciói, és az első helyért akar harcolni a Ferrarinál. De ez nem megy neki, bár nem sokat tehet ellene. A Ferrarinak gondjai lehetnek ezzel. Sainz nem lesz kész arra, hogy második számú legyen" - elemezte Berger a Ferrarinál kialakult helyzetet.

A Ferrari egyelőre nem állít csapatsorrendet, azonban ez könnyen változhat, ha a bajnokság élesedik és ne adj isten a spanyol újabb hibákat követ el. Éppen ezért Sainz számára döntő lehet a következő pár futam, ugyanis ha ismét nullázik, nem lesz több kérdés a szerepével kapcsolatban.