hero image

Berger szerint Sainz nem áll készen arra, hogy másodhegedűs legyen

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Michael Schumacher egészen döbbenetes kiesése a 2005-ös Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A Forma-1 történetének egyik legfélelmetesebb bukása (videó)

FORMA-1

Alonso győzelemmel ünnepelte a 200. nagydíját a Ferrarival

FORMA-1

Michael Schumacher 22 évvel ezelőtt már 56 F1-es győzelemnél járt

Motorsport.hu
2022/04/30 16:08
A Ferrari reméli, hogy a szezon végéig kitart erejük a világbajnoki címért folytatott küzdelemben. Az olasz csapatnak azonban szüksége van egy jól teljesítő Charles Leclerc-re és Carlos Sainzra. Gerhard Berger szerint a duóval még lehetnek problémák idén, erről beszélt a Speedweek.com-nak.
Ajánlott Hülkenberg félelmetes F1-es bukása után megfagyott a levegő

Míg a Red Bull Racingnél Max Verstappen és Sergio Perez között egyértelmű a szerepmegosztás, addig a Ferrarinál úgy tűnik, más a helyzet. Úgy tűnik, Leclerc és Sainz szintje meglehetősen közel áll egymáshoz, így mindkét pilóta próbál elmenni a határig.

Tavaly Sainz egy kiváló szezont futott annak ellenére, hogy az ideihez hasonlóan nehezen indult számára az évad. A spanyol olyannyira összekapta magát, hogy meg is előzte a bajnokságban a monacói csapattársát.

A jelenlegi versenyévben azonban úgy tűnik, hogy Leclerc előnyben részesül Sainz-cal szemben. A monacói már kétszer tudott nyerni az első négy futamon, ami azt jelenti, hogy a világbajnokságban továbbra is ő áll az élen. Úgy tűnik azonban, hogy ez egyelőre nem ok arra, hogy Sainz feladja.

„Sainznak még mindig vannak ambíciói, és az első helyért akar harcolni a Ferrarinál. De ez nem megy neki, bár nem sokat tehet ellene. A Ferrarinak gondjai lehetnek ezzel. Sainz nem lesz kész arra, hogy második számú legyen" - elemezte Berger a Ferrarinál kialakult helyzetet.

A Ferrari egyelőre nem állít csapatsorrendet, azonban ez könnyen változhat, ha a bajnokság élesedik és ne adj isten a spanyol újabb hibákat követ el. Éppen ezért Sainz számára döntő lehet a következő pár futam, ugyanis ha ismét nullázik, nem lesz több kérdés a szerepével kapcsolatban.