hero image

Berger szerint Verstappennek van egy nagy előnye Leclerc-rel szemben

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Megérkeztek a legjobb F1-es belsőkamerás felvételek a Japán Nagydíjról

FORMA-1

Hamilton necces előzése Alonso ellen Suzukából (videó)

FORMA-1

Alonso megérdemelné a Red Bull ülését

FORMA-1

Aggódhat a Ferrari és a Mercedes

Motorsport.hu
2022/07/19 16:08
A korábbi F1-es pilóta, Gerhard Berger is elmondta véleményét és gondolatait az idei bajnoki párharcról Max Verstappen és Charles Leclerc között. Ő úgy érzi, a Red Bull pilótájának van egy kulcsfontosságú előnye riválisával szemben.
Ajánlott Videó: Fernando Alonso zseniális rajtja, majd laza rádiózása

Verstappen a szezon feléhez érve 38 ponttal vezet Leclerc előtt, az utóbbi időszakban pedig ide-oda változtak az erőviszonyok. Miközben az idényt a Ferrari kezdte erősebben, viszonylag hamar átadták a kezdeményezést a Red Bullnak, akik egy jó sorozat révén el is tudtak húzni.

A legutóbbi két viadalt viszont megint a vörösök húzták be, de Berger szerint a bajnoki címvédőnek így is van egy előnye velük szemben. „Leclerc lenyűgözött engem a tehetségével és az egykörös időmérős tempójával – igazán remekül teljesít” – kezdte véleményét az F1 Nation podcastben Berger.

„A futamok során én viszont némi előnyt véltem felfedezni Verstappen oldalán. Briliánsan teljesít az egész futamon át, és kihasznál minden lehetőséget. Nagyon jó az előzések és a kerék a kerék elleni csaták terén, és jól is olvassa a versenyek alakulását.”

„Ha ezt kombináljuk a Red Bull stratégiájával, a gyors kerékcseréikkel, akkor szinte már egy legyőzhetetlen csomagot kapunk.” Berger emellett úgy véli, Verstappen fejlődött a tavalyi évhez viszonyítva, miközben Leclerc-nél még lát helyet az előrelépésre.

„Verstappen most még jobb, mint tavaly. Ha megnyered a bajnokságot, az sok terhet levesz a válladról.” Leclerc kapcsán eközben hozzátette: „Idén már vétett egy-két hibát, aminek nem kéne megtörténnie, ha igazán komolyan gondolja a bajnoki címet.”

„Imolában például megforgott a sikánban, miközben csak meg kellett volna elégednie a harmadik helyért járó pontokkal. Lewis [Hamilton] például ezen a téren nyűgöz le a leginkább. Ő mindig ott van, és ha kinyílik az ajtó, akkor a dobogón áll és megszerzi a pontokat. Leclerc-nek még kell némi tapasztalat ezen a téren, de ettől függetlenül simán megnyerheti a bajnokságot.”