A Forma-1 korábbi tulajdonosa, Bernie Ecclestone arról beszélt, hogy Oroszország elnökét, Vlagyimir Putyint egy egyenes és becsületes embernek tartja, és szerinte lehetnek olyan emberek, akik szerint helyesen tette Oroszország, hogy megtámadta Ukrajnát.

Múlt héten tört ki az orosz-ukrán háború, és bár pontos adatokat nem ismerünk, azt biztosra lehet venni, hogy napi többszáz ember veszti életét a csatában, miközben közvetett módon a gazdaságra is komoly hatással van a háború.

A Forma-1 úgy reagált a történésekre, hogy (a WTCR-hez) hasonlóan kiadtak egy közleményt, amelyben azt írják, jelenleg lehetetlen megrendezni az orosz versenyt, a Haas pedig eltávolította a felületeiről a névadó szponzorjának, az Uralkalinak a logóit, ennek kapcsán Nyikita Mazepin ülése is veszélybe került.

A Forma-1 korábbi tulajdonosa, Bernie Ecclestone pedig nyilvánosan védelmébe vette Oroszország elnökét, Vlagyimir Putyint, akit egy egyenes és becsületes embernek tart, sőt két évvel ezelőtt azt mondta róla, hogy ő lenne Európa számára az ideális vezető.

„Emberként nagyon egyenesnek és becsületesnek tartom őt. Pontosan azt tette, amit mondott, hogy tenni fog, mindenfajta vita nélkül” – mondta a Forma-1 korábbi tulajdonosa a Radio Timesnak, majd az Orosz Nagydíj lefújására tért rá, amit túl korai lépésnek tart:

„Hogy tudod megítélni azt, ami jelenleg történik? Talán vannak olyan emberek, akik azt gondolják, hogy Oroszország helyesen járt el” – mondta Ecclestone, majd amikor a riporter rávilágított arra, hogy azt követően támadta meg Ukrajnát, hogy azt mondta, nem fogja, így válaszolt: „Néha változnak a körülmények.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL